Якщо вас зовнішній вигляд торта спантеличує не менше, ніж смак, то рекомендуємо рецепти приготування мастики, скориставшись якими ви зможете оформити тортик в домашніх умовах не гірше будь-якого досвідченого кондитера. Адже що може бути оригінальнішим виробу, оздобленого таким чином.
Вам в допомогу ми розповімо, як зробити мастику зі згущеного молока, яка виходить завжди. Головне взяти продукти для її приготування тільки натуральні і найкращої якості, дотримати кілька нескладних рекомендацій - і успіх вам забезпечений.
Мастика з згущеного молока, цукрової пудри і сухого молока - рецепт
Інгредієнти: молоко згущене – 110 г; пудра цукрова – 160 г; сік лимонний – 2 ст. ложки; молоко сухе – 160 р. Приготування Для реалізації самого популярного рецепту приготування мастики зі згущеного молока змішуємо в підходящої посудині цукрову пудру і сухе молоко, а потім, додавши лимонний сік і поступово згущене молоко, вимішуємо масу для початку за допомогою ложки. Потім викладаємо її на припыленную цукровою пудрою поверхню і завершуємо заміс, домагаючись однорідної пластичної текстури мастики. По готовності можна розділити отриманий ком на необхідну кількість частин і змішати кожну з барвником бажаного кольору. Рекомендуємо, приступаючи до приготування, цукрову пудру і сухе молоко попередньо просіяти, тоді мастика не буде містити небажаних грудок.
Така мастика чудово підійде для обтягування тортів, а для виготовлення фігурок знадобляться трохи інші пропорції компонентів, про що ми розповімо в наступному рецепті.
Як зробити мастику зі згущеного молока в домашніх умовах для ліплення фігур?
Інгредієнти: молоко згущене – 55 г; пудра цукрова – 110 г; молоко сухе – 110 г; сік лимонний – 1 ч. ложка. Приготування Для виготовлення фігур мастика повинна бути набагато щільніше і твердіше. Тільки в такому випадку вироби з нього не будуть плисти і збереже первісний вигляд до моменту подачі торта і його вживання. Як ми вже згадували в попередньому рецепті, сухі компоненти, а саме цукрову пудру і сухе молоко необхідно попередньо просіювати і змішати в мисці. Після цього додаємо згущене молоко і лимонний сік і ретельно вимішуємо, домагаючись щільною, однорідною текстури мастики. Вимішувати її в даному випадку складніше і трохи довше. Спочатку вона досить пухка і навіть розсипчаста, а при тривалому вимішування набуває пластичність.
Молочна мастика на згущеному молоці
Інгредієнти: молоко згущене – 380 г; пудра цукрова – 340 г; молочна дитяча суміш – 350 р. Приготування Мастику на згущеному молоці можна приготувати і з застосуванням дитячої молочної суміші, наприклад «Крихітка» або «Малюк». Змішуємо її з цукровою пудрою в мисці відповідного розміру, а потім додаємо згущене молоко і виробляємо заміс. Вимішуємо мастику протягом семи-десяти хвилин. За цей час вона повинна стати однорідною та пластичною. Тепер ком мастики обертаємо харчовою плівкою і даємо їй вистоятися при кімнатних умовах протягом тридцяти-сорока хвилин. Після цього при бажанні наповнюємо ком бажаним кольором, при необхідності розділивши його перед цим на частини.
Мастика з згущеного молока в домашніх умовах - рецепт з крохмалем
Інгредієнти: молоко згущене – 140 г; пудра цукрова – 140 г; молоко сухе – 140 г; крохмаль – 50-100 р. Приготування В даному випадку для приготування мастики беремо всі компоненти порівну, використовуючи для визначення кількості кухонні ваги. Сухі складові (сухе молоко і цукрову пудру) просіваємо і змішуємо в мисці зі згущеним молоком. Вимішуємо отриману масу руками, виклавши її на присипаний крохмалем стіл, і додаємо при вимішування крохмаль до отримання не липкою текстури пластичного кома. Перед використанням даємо мастиці вилежатися під плівкою протягом півгодини.