Рецепти з рибного фаршу, не дуже складні і досить нетрудоемки. А яку радість приносять людям, яким хочеться щось рибне, але вони зовсім не люблять возитися з кісточками розбираючи цілісну смажену рибку .
Рулет-запіканка з рибного фаршу з начинкою в духовці
Рулет - кращий вибір з того, що можна приготувати, використовуючи рибний фарш. Так як змінивши начинку у вас вийде знову нове блюдо, а начинкою може стати багато з полиць вашого холодильника.
Інгредієнти: фарш рибний – 600 г; печериці – 200 г; сир напівтвердий 100 г; цибуля – 1 цибулина; яйце – 3 шт.; масло рослинне – 70 г; масло вершкове – 140 г; батон білий (м'якуш) – 30 г; молоко – 100 г; сіль; перець. Приготування Першим ділом хліб залийте молоком і коли він просочиться, не дуже сильно віджимаючи перекладіть в каструльку і потовчіть товкачиком до стану каші, після переклавши у фарш. Тепер у фарш можна вбити два яйця, добре вимішати, додати 100 г вершкового масла, сіль, спеції і ще раз все перемішати. Подрібніть цибулю і почніть його обсмажувати на рослинному маслі, його необхідно довести до напівготовності, а потім до нього приєднати дрібно нарізані гриби і прожарювати на низькій температурі близько 15 хвилин. На харчову плівку розкладіть прямокутником фарш, а зверху на нього рівним шаром суміш грибів і цибулі, після чого рівномірно присипте тертим сиром. Тепер з допомогою плівки поверніть все в рулет, перекладіть його обов'язково швом вниз, заздалегідь змащений маслом деко. Збийте яйце, що залишилося, і добре промажте рулет зовні, після чого зробіть в ньому проколи. При 200 градусах в духовці, він готується 30 хвилин.
Як приготувати котлети з рибного фаршу?
Інгредієнти: фарш рибний– 1 кг; масло вершкове – 75 г; цибуля – 2 шт.; батон (м'якуш) – 150; яйце – 2 шт.; часник – 2 зубки; молоко – 190 г; паніровка – 55 г; масло рослинне - 45 г; сіль. Приготування Залийте м'якоть батона молоком, а поки хліб буде набирати рідину, почистіть і зовсім не дрібно поріжте цибулю. Часник очистити і видавити через прес прямо в фарш, так само можна додати вершкове масло, воно там має бути для підвищення жирності, так як зазвичай рибний фарш роблять з досить нежирної риби. Відіжміть від
молока хліб і зважте його на вагах, у вас повинно вийти близько 300 грам, перекладіть їх у чашу блендера разом з цибулею і подрібніть в пюре. Після перекладіть у фарш і гарненько вимісіть його, потім введіть яйця і знову вимішуйте. Тепер фарш можна посолити і поперчити, після чого продовжувати вимішувати не менше 7 хвилин, ляскаючи фаршем про борт миски в якій відбувався заміс. Тепер поставте його в холодильник на 2 години, обов'язково чимось накривши. Потім приступайте до ліплення котлет, зробіть це відразу, зліпіть все, а вже потім обвалюйте в паніровці і відправляємо на сковорідку.