Вернуться назад Распечатать

М'ясне асорті

М'ясне асорті
М'ясне асорті - це не тільки ефектно подана до столу нарізка з м'ясних делікатесів. Таким чином можна назвати комбіноване страва з різних сортів м'яса, запечене в духовці, а також салат з безліччю м'ясних компонентів.
Кілька простих рецептів м'ясного асорті представлені нижче.

Як приготувати рулет «М'ясне асорті» в духовці – рецепт


Інгредієнти:

  • філе курячої грудки – 650 г;

  • м'якоть свинини – 650 г;

  • м'якоть яловичини – 650 г;

  • заморожена овочева суміш (горошок, морква і цибуля) – 650 г;

  • ароматні сухі трави або набір спецій для м'яса ;

  • майонез – 280 м;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Приступаючи до приготування м'ясного асорті, кожен вид м'яса промиваємо, обсушуємо, ріжемо для отримання тонкого шару і відбиваємо небагато. Потім присмачую отримані заготовки майонезом, пряною сумішшю трав, спецій і сіллю і залишаємо на пару годин для маринування.
    По закінченні часу викладаємо на промаслений лист фольги шарами яловичину, свинину і курку, чергуючи з овочевою сумішшю і звертаємо рулетом. Закріплюємо виріб шпагатом, запечатуємо у фольгу і розміщуємо на деку в прогрітій до 180 градусів духовці. Через дві години витягаємо страву з духовки, даємо повністю охолонути спочатку при кімнатних умовах, а потім в холодильнику, розгортаємо фольгу і шпагат, розрізаємо рулет і подаємо до столу.

    Салат «М'ясне асорті» з грушею


    Інгредієнти:

  • яловича або свиняча м'якоть – 550 г;

  • дрібний яловичий язик – 1 шт.;

  • філе куряче – 550 г;

  • тамбовський окіст – 420 г;

  • груші – 4 шт.;

  • за два середніх маринованих і свіжих огірка;

  • один лимон;

  • майонез;

  • пучок тархуну;

  • сіль;

  • перець мелений чорний;

  • готові тарталетки для подачі.


  • Приготування
    Попередньо вимитий мову, м'ясо куряче філе відварюємо до готовності. Мова готовності перекладаємо на п'ять хвилин в крижану воду і очищаємо, а свинину чи яловичину і курку залишаємо в бульйоні до повного охолодження.
    М'ясне асорті
    Після цього нарізаємо м'ясні компоненти соломкою. Тим же манером шаткуємо тамбовський окіст і попередньо очищені плоди груші, свіжі і мариновані огірочки. Викладаємо підготовлену нарізку в широку миску, додаємо подрібнені листочки тархуну і заправляємо майонезом і лимонним соком, присмачую за смаком сіллю і меленим перцем. Рекомендуємо груші після нарізування одразу ж трохи збризнути лимонним соком, щоб уникнути потемніння.
    По готовності даємо салату просочитися кілька годин у холодильнику, а потім розкладаємо по тарталеткам і тут же подаємо.