М'ясне асорті - це не тільки ефектно подана до столу нарізка з м'ясних делікатесів. Таким чином можна назвати комбіноване страва з різних сортів м'яса, запечене в духовці, а також салат з безліччю м'ясних компонентів.
Кілька простих рецептів м'ясного асорті представлені нижче.
Як приготувати рулет «М'ясне асорті» в духовці – рецепт
Інгредієнти: філе курячої грудки – 650 г; м'якоть свинини – 650 г; м'якоть яловичини – 650 г; заморожена овочева суміш (горошок, морква і цибуля) – 650 г; ароматні сухі трави або набір спецій для м'яса ; майонез – 280 м; сіль – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування м'ясного асорті, кожен вид м'яса промиваємо, обсушуємо, ріжемо для отримання тонкого шару і відбиваємо небагато. Потім присмачую отримані заготовки майонезом, пряною сумішшю трав, спецій і сіллю і залишаємо на пару годин для маринування.
По закінченні часу викладаємо на промаслений лист фольги шарами яловичину, свинину і курку, чергуючи з овочевою сумішшю і звертаємо рулетом. Закріплюємо виріб шпагатом, запечатуємо у фольгу і розміщуємо на деку в прогрітій до 180 градусів духовці. Через дві години витягаємо страву з духовки, даємо повністю охолонути спочатку при кімнатних умовах, а потім в холодильнику, розгортаємо фольгу і шпагат, розрізаємо рулет і подаємо до столу.
Салат «М'ясне асорті» з грушею
Інгредієнти: яловича або свиняча м'якоть – 550 г; дрібний яловичий язик – 1 шт.; філе куряче – 550 г; тамбовський окіст – 420 г; груші – 4 шт.; за два середніх маринованих і свіжих огірка; один лимон; майонез; пучок тархуну; сіль; перець мелений чорний; готові тарталетки для подачі. Приготування Попередньо вимитий мову, м'ясо куряче філе відварюємо до готовності. Мова готовності перекладаємо на п'ять хвилин в крижану воду і очищаємо, а свинину чи яловичину і курку залишаємо в бульйоні до повного охолодження.
Після цього нарізаємо м'ясні компоненти соломкою. Тим же манером шаткуємо тамбовський окіст і попередньо очищені плоди груші, свіжі і мариновані огірочки. Викладаємо підготовлену нарізку в широку миску, додаємо подрібнені листочки тархуну і заправляємо майонезом і лимонним соком, присмачую за смаком сіллю і меленим перцем. Рекомендуємо груші після нарізування одразу ж трохи збризнути лимонним соком, щоб уникнути потемніння.
По готовності даємо салату просочитися кілька годин у холодильнику, а потім розкладаємо по тарталеткам і тут же подаємо.