Від того, наскільки ефектно представлені страви на святковому столі , залежить зроблене вами на гостей враження. Адже в даному випадку має бути не тільки смачно, але ще й красиво. Сьогодні ми поговоримо про те, як красиво подати на стіл нарізку.
Красива м'ясна нарізка для оформлення святкового столу
При наявності великої кількості свіжої зелені, а також володіючи навичками карвінгу прикрасити м'ясну нарізку досить просто. Кілька оригінальних квіточок з овочів, доповнених композицією зелені і укладених по центру або краях ковбасного «віяла», і красива і оригінальна подача забезпечена. Але навіть і без подібного роду умінь м'ясної нарізки можна надати певного шарму. Можна просто доповнити її по центру квіткою з тієї ж ковбаси і декількома гілочками свіжої зелені.
Якщо згорнути тоненькі слайсы з ковбасних виробів та інших м'ясних делікатесів в трубочки або просто навпіл і ефектно укласти на блюдо, чергуючи між собою, одержимо дуже оригінальний і вельми привабливий зовнішній вигляд нарізки.
Безпрограшний варіант для будь-якої м'ясної нарізки - це використання для прикраси великої кількості свіжої зелені. Контрастність кольорів і свіжість листя додасть страві неперевершеність. Ще одна незаперечна умова для оформлення нарізки - товщина скибочок. Вона повинна бути мінімальною і тоді композиція вийде красивою і витонченою.
Красива фруктова нарізка для оформлення святкового столу
Ефектно прикрашає святковий стіл також вдало оформлена фруктова нарізка. Для її приготування можна використовувати абсолютно будь-які фрукти, поєднуючи їх з ягодами винограду або гранатовими зернами. Враховуючи властивість яблук, бананів і груш швидко темніти на зрізі, обов'язково збризкуємо їх після отримання лимонним соком. Ця процедура дозволить довше зберегти апетитний зовнішній вигляд фруктової нарізки. Для зручності вживання можна доповнити блюдо шпажками.
Красива овочева нарізка на святковий стіл
Невід'ємною частиною будь-якого святкового столу є також свіжі або консервовані овочі. Їх подачу також можна зробити максимально ефектною. Для цього, як і у випадку з м'ясними компонентами, буде доречно використання великої кількості свіжої зелені. Вітається прикраса страви вирізаними з овочів квітами і візерунками. Також можна доповнити таку нарізку нарізаними або цілими маслинами або оливками.