Для тих, хто віддає перевагу купівельними м'ясних делікатесів домашні ласощі, ми розповімо, як приготувати неймовірно смачний і апетитний м'ясний рулет з рульки. Така страва буде не тільки набагато корисніше промислових виробів, адже воно позбавлене різного роду шкідливих домішок, але і багато в чому перевершить їх за своїми смаковими якостями.
Приготування вареної рулету з свинячої рульки - рецепт
Інгредієнти: велика свиняча рулька – 1 шт.; кухонна сіль – 10 г; свіжозмелену чорний перець – 10 г; часникові зубці – 3-4 шт.; цибуля ріпчаста – 110 г; морква – 110 г; корінь петрушки – 95 г; корінь селери – 95 г; перець горошком запашний – 4-6 шт.; перець чорний горошком – 8-10 шт.; листя лаврове – 2-3 шт. Приготування Для приготування рулету вибираємо велику свинячу рульку, смалимо наявну щетину над вогнем і промиваємо ретельно продукт під проточною водою, зскрібаючи забруднення за допомогою щітки чи ножа.
Тепер поміщаємо рульку в найбільш підходящу за розміром каструлю і заливаємо повністю водою, щоб вона покривала вміст на два сантиметри. Щоб максимально поліпшити смак страви, додаємо у воду очищену моркву, цибулину, корінь петрушки і селери, а також кидаємо лаврове листя і горошини чорного і запашного перцю. Підсолюємо страву трохи сильніше, ніж за смаком і ставимо на вогонь. При закипання знімаємо піну, а потім зменшуємо жар під каструлею до мінімального, прикриваємо посуд кришкою і варимо гомілку протягом трьох годин.
По закінченні часу даємо варива трохи охолонути, а потім витягуємо рульку їх бульйону, розрізаємо в самій м'ясистої частини вздовж кістки і витягуємо її, відокремивши від м'якоті. Приправляємо поверхню заготовки меленої сумішшю перчиком і присипаємо обчищеними і дрібно нарізаними зубчиками часнику і звертаємо рулетом, допомагаючи собі харчовою плівкою. Нею ж можна зафіксувати виріб, добре притиснувши, або зв'язати шпагатом. Поміщаємо на деякий час згорток у миску з встановленим на нього вантажем, а потім перекладаємо на полицю холодильника на кілька годин або на ніч.
Рулет з рульки з начинкою, запечений в духовці
Інгредієнти: велика свиняча рулька – 1 шт.; листя лаврове – 4-5 шт.; горошини запашного перцю – 7-8 шт.; часникові зубці – 3-4 шт.; гриби свіжі – 245 г; цибуля ріпчаста – 95 г; соус соєвий – 55 мл; гірчиця діжонська – 20 р; мед квітковий – 20 г; свежесмолотая суміш п'яти перців – 5 г; набір спецій і прянощів для м'яса – 5 г; олія рослинна рафінована – 35 мл; кухонна сіль – за смаком. Приготування Підготовлений належним чином рульку укладаємо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо, кидаємо лаврушку, горошини запашного перцю і бажані спеції і варимо на помірному вогні протягом приблизно трьох годин. Після цього даємо їй трохи охолонути, розрізаємо уздовж, акуратно видаляємо кістку і розгортаємо м'якоть як книжку. Приправляємо м'ясо всередині меленої сумішшю п'яти перців, спеціями і прянощами для м'яса, вкладаємо нарізану часточками часник і даємо
трохи промаринуватися. У цей час обсмажуємо нарізану цибулину протягом п'яти хвилин, а потім додаємо промиті і нарізані гриби і смажимо ще кілька хвилин, посоливши і поперчив. Також в окремій мисці змішуємо соєвий соус, діжонську гірчицю і мед.
Викладаємо піджарку на гомілку, поливаємо третю соєво-гірчичною суміші, згортаємо рулетом і перетягуємо шпагатом. Викладаємо виріб на промаслений відріз фольги, натираємо з усіх сторін залишилася сумішшю і трохи підверніть фольгу з боків, не запечатуючи повністю. Розміщуємо блюдо в прогрітій до 210 градусів духовку і підрум'янюємо протягом півгодини.