Природно, що на святковий сніданок потрібно приготувати щось таке, що ви не готуєте постійно або буденно, це неодмінно має бути рідкісне у вашому будинку блюдо. Яке не тільки порадує близьких, але і здивує.
Легкий і швидкий святковий сніданок на день народження для дитини
Інгредієнти: полуниця; банан; ківі; апельсин; консервований ананас; горіхи; цукор – 2 ст. ложки; вершки 30% – 250 мл; цедра лимона – 1 ч. ложка; шоколад – 50 р. Приготування У приготуванні такого святкового сніданку самим трудомістким справою залишається нарізка фруктів. Їхня комбінація і пропорції залежать тільки від вас і від смакових уподобань тих, кому ви готуєте. Отже, промийте, очистіть і подрібніть фрукти на кубики, вони повинні бути таких розмірів, щоб в ложку містилося відразу кілька штук. Вершки попередньо поставте в холодильник, до речі посуд в якій ви будете їх збивати теж необхідно охолодити. Тепер холодні вершки в холодній мисці просто збийте міксером до загустіння, не перебивайте далі, а то у вас вийде домашнє вершкове масло. У вершки натріть цедру лимона і шоколад, після перемішавши їх міксером протягом 5 секунд. Подавати такий сніданок краще в скляних креманках, уклавши шарами фруктово-горіхове асорті, а потім вершки і так кілька разів. Вершину такого твору прикрасьте цілої полуницею або вишнею, загалом, все залежить від вашої фантазії і наявних фруктів у холодильнику.
Рецепт смачного святкового пирога на сніданок
Інгредієнти: цибуля порей – 1 шт.; м'ясо курки – 400 г; тісто листкове – 2 квадрата; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 60 г; борошно – 1 ст. ложка; чебрець; сіль; перець. Приготування Цей пиріг дійсно буде святковим сніданком, так як рідко хто його готує, просто так, без приводу. Деякі заготовки необхідно зробити з вечора, курку поставте отвариться, бульйон не виливайте, він вам знадобиться, а тісто з морозилки перекладіть в холодильник, за ніч воно акуратно розморозиться і до ранку буде те, що треба. Тільки не полінуйтеся, не просто відварити курку, а зварити її смачну зі спеціями і сіллю.
Отже, вранці приготування почніть з лука, його треба порізати дуже тонкими кільцями і поставити обсмажуватися на вершковому маслі, навіть не обсмажуватися, а швидше нудитися на середньому вогні.
Тим часом розкачати два квадрата до однакових прямокутників, але і не сильно тонких, так як все таки у вас повинен вийти листковий пиріг, який неодмінно повинен бути пишним. На одному з них не прорізаючи, прочертите ножем рамочку відступом близько 3 див. Склеюватися два аркуші будуть саме в місці цієї рамочки, а начинка буде лежати в центрі. Коли цибуля майже приготувався його необхідно посолити, поперчити і додати щіпку, іншу чебрецю, а він свіжий або сушений вирішувати тільки вам. На другому аркуші також прочертите рамочку з таким же відступом, але тепер вже прорізаючи тісто до столу, залишаючи не прорізаними тільки кути, центр щоб не випав. А в центральному прямокутнику проріжте смужки через кожні два сантиметри, такі надрізи на верхній частині пирога необхідні для виходу вологи і, завдяки цьому тісто пирога буде хрустким, як того і потрібно.
Тепер до порей необхідно додати ложку борошна, перемішати і
добре прогріти борошно, а після влити 90-100 мл бульйону, який у вас залишився після варіння курки. Потім додайте до цибулі, не крупно нарізане відварене куряче м'ясо і добре вимісіть, отриманий соус і стане начинкою для вашого пирога. Його обережно викладайте на нижній, не порізаний лист тіста і розподіляйте в межах окресленого вами прямокутника. Розбийте яйце, додайте сіль і добре розколотіть його виделкою, після взявши кухонний пензлик промажте місця зіткнення аркушів тесту і верх, верхнього листа. Зібравши цей пазл в цілісний пиріг, перекладіть його на застелений пергаментом деко і відправте в нагріту до 190 градусів піч на 20 хвилин.