Вернуться назад Распечатать

Клафуті з полуницею

Клафуті з полуницею
Клафуті – простий французький десерт, який представляє собою запечені в тісті, як на млинці, свіжі або консервовані ягоди або фрукти. У рецептах нижче ми будемо готувати французьку класику з полуницею.

Рецепт клафуті з полуницею


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1/2 ст. ложки;

  • полуниця - 250 г;

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • цукор - 1/4 ст.;

  • борошно - 2/3 ст.;

  • ваніль - 1 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180°С. Змащуємо маслом форму для випікання. Полуницю промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і обвалюємо половинки ягід в крохмалі, щоб вони при випіканні не дали надлишків соку, які не дозволять тесту пропектися правильно. Викладаємо ягоди на дно промасленим форми.
    Окремо збиваємо яйця з молоком і просіяним борошном. В однорідне тісто додаємо цукор, ваніль і трохи солі. Виливаємо тісто поверх ягід і ставимо клафуті з полуницею в духовку. Через 50 хвилин десерт буде готовий. Подавати його слід теплим, посипавши цукровою пудрою.

    Клафуті з полуницею та яблуками


    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 75 г;

  • заварний крем - 240 г;

  • вершки - 250 мл;

  • полуниця - 300 г;

  • яблука - 200 р.


  • Приготування
    Змащуємо форму для випікання маслом. Збиваємо яйця, ваніль, цукор і борошно в мисці до однорідності. Додаємо ванільний крем і вершки, а отриману суміш перелити в підготовлену форму. Розкладаємо ягоди і шматочки яблук в суміші і ставимо все в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.

    Полуничний клафуті з чорницею


    Інгредієнти:

  • полуниця - 350 г;

  • чорниця - 300 г;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • борошно - 6 ст. ложок;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1/3 ст.
    Клафуті з полуницею


  • Приготування
    Ягоди промиваємо й обсушуємо. Розтоплюємо вершкове масло, залишаємо його охолонути і використовуємо для змащування форми. Також розігріваємо духовку до 180°С.
    Кожну ягоду полуниці розрізаємо на 4 частини і розкладаємо їх на дно підготовленої форми. Зверху розкладаємо чорницю. Всі інші інгредієнти збиваємо разом за допомогою блендера до однорідності і виливаємо поверх основи з ягід. Випікаємо клафуті з полуницею 45-60 хвилин, готовий десерт повинен покритися золотистою скоринкою, але залишатися злегка рідкуватим всередині.
    Подавати клафуті слід через 15 хвилин після випікання, посипавши цукровою пудрою. Приємного апетиту!