Вернуться назад Распечатать

Татарський біфштекс

Татарський біфштекс
Закуска для безстрашних м'ясоїдів – татарський біфштекс – в наш час готується із сирої яловичини і доповнюється сирим яєчним жовтком. До татарської кухнею ця страва не має нічого спільного, навпаки, оригінальний рецепт був придуманий і популяризував по всій Європі французами. Якщо ви захочете приготувати таку екстремальну закуску, то візьміть на замітку наступні рецепти.

Татарський біфштекс – рецепт


Почнемо з однією з традиційних варіацій французького рецепта, в рамках якого яловича вирізка подрібнюється разом з каперсами, цибулею і солоними огірками.
Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 340 г;

  • зелень петрушки - 4 гілочки;

  • каперси - 5 г;

  • шалот - 3 шт.;

  • корнішони - 8 шт.;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • діжонська гірчиця - 15 г;

  • кетчуп - 15 г;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • коньяк - 5 мл;

  • соус Табаско - за смаком.


  • Приготування
    В залежності від того, який ви хочете бачити текстуру готового блюда, ви можете подрібнити яловичу вирізку в фарш, а можете розділити на кубки завтовшки не більше половини сантиметра. Підготувавши яловичу вирізку, покладіть її в холодильник і прийміть за інші складові. Максимально дрібно наріжте каперси, шалот і корнішони. Збийте масло, гірчицю, кетчуп, вустер, коньяк і Табаско в легку заправку. Заправте блюдо і доповніть соліннями з цибулею. Вбийте до фаршу один яєчний жовток для зв'язки, ретельно перемішайте і сервірують на плоскому блюді з допомогою сталевого кільця. Зверху біфштекса зробіть невелике заглиблення і додайте в нього яєчний жовток.

    Татарський біфштекс по-угорськи


    Ще одна варіація татарського біфштекса – угорська, дуже схожа з французької, але відрізняється навіть більш вираженим смаком за рахунок додавання анчоусів.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 365 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • діжонська гірчиця, кетчуп - 2 ст. ложки;

  • вустерширський соус - 7 мл;

  • філе анчоусів - 2 шт.;

  • виноградне масло - 45 мл;
  • Татарський біфштекс

  • гострий соус - за смаком;

  • каперси - 30 г;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • корнішони - 35 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Порубаєте яловичу вирізку і тримайте її на холоді до часу подачі. Збийте жовтки з соусами і пюрированным філе анчоусів. Додайте виноградне масло. Максимально дрібно порубаєте каперси, з цибулею, петрушкою і корнішонами. Сформуйте татарський біфштекс з сирого фаршу з допомогою склянки чи сталевого кільця. У центрі зробіть поглиблення і влийте в нього збиті з соусами жовтки.