Кіш з куркою і грибами – це відкритий французький пиріг, що складається з тіста і соковитою начинки. Він виходить приголомшливо ніжним, смачним і неймовірно ситним. Подають його на обід гарячим або на наступний день до чаю в охолодженому вигляді.
Пиріг кіш з куркою і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 350 г; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 200 р. Для начинки:
куряче свіже філе – 300 г; свіжі печериці – 300 г; спеції ; свіжа зелень; сир – 100 р. Для заливки:
яйце – 2 шт.; вершки – 1 ст. Приготування Для приготування тіста масло розтираємо з борошном до отримання крихти. Потім вбиваємо яйце і розмішуємо. Куряче філе нарізаємо скибочками і підрум'янюємо в маслечко. Після цього додаємо до м'яса гриби, нарізані пластинами, вливаємо трохи води і підсолюємо. Форму для пирога промазуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо невеликі бортики. Випікаємо кошичок 10 хвилин, а тим часом готуємо заливку: яйця збиваємо міксером з вершками. Виймаємо форму з духовки, викладаємо начинку і заливаємо зверху приготованою сумішшю. Зверху посипаємо сиром і подрібненою зеленню. Запікаємо пиріг ще півгодини, а потім подаємо до столу в теплому вигляді.
Як приготувати кіш з куркою і грибами в мультиварці?
Інгредієнти: бездріжджове листкове тісто – 300 г; філе курячої грудки – 400 г; свіжі гриби – 200 г; цибулина – 1 шт.; яйце – 3 шт.; свіжа зелень – 1 пучок; маслини без кісточок – 1 банка; олія рослинна; сир – 200 г; спеції. Приготування Мультиварку виставляємо на програму «Випічка», наливаємо в чашу трохи рослинного масла і кидаємо дрібно нарізаний цибулю. Коли він підрум'яниться, додаємо подрібнені гриби, кубики курячого філе і обсмажуємо все разом 10 хвилин. Потім прилад вимикаємо, а в чашу викладаємо кружечки маслин і подрібнену зелень кропу. Яйця збиваємо з сіллю і додаємо до них вміст мультиварки. Сир шаткуємо на крупній тертці і половину висипаємо в начинку. Листкове тісто розкачуємо, вирізаємо коло, викладаємо в чашу мультиварки, розрівнюючи по дну і бортикам. Потім розподіляємо всю начинку, посипаємо зверху натертим сиром і готуємо французький кіш з куркою і грибами в режимі «Випічка» 30 хвилин. Після закінчення програми та звукового сигналу, готовий пиріг охолодити, а потім виймаємо його за допомогою кошики пароварки і викладаємо на тарілку.
Кіш лорен з куркою і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 1 шт.; маргарин – 125 г; вода холодна – 3 ст. ложки; борошно – 250 г; спеції. Для начинки:
куряче філе – 350 г; свіжі печериці – 250 г; цибулина – 1 шт.; помідори черрі – 10 шт.; спеції – за смаком. Для заливки:
твердий сир – 170 г; вершки 33% – 350 мл; спеції. Приготування Борошно просіваємо в миску і натираємо на крупній тертці заморожений маргарин. Потім додаємо яйце, додаємо сіль і розбавляємо все водою. Замішуємо тісто і прибираємо його на 30 хвилин
у холодильник. Готуємо начинку: цибулю чистимо, шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на рослинному маслечко. Додаємо до нього шампіньйони, нарізані тоненькими пластинками, підсолюємо і обсмажуємо овочі 5 хвилин. Куряче філе відварюємо, акуратно дістаємо і остуджуємо. Потім нарізаємо м'ясо дрібними кубиками і додаємо в сковороду до грибів. Для заливки виливаємо в миску жирні вершки і натираємо туди ж на середній тертці сир. Охолоджене тісто розгортаємо в тоненький пласт, перекладаємо його в форму і формуємо бортики. Потім розподіляємо рівномірно начинку і розкладаємо помідори, розрізані навпіл, зрізом вниз. Зверху виливаємо вершкову суміш і відправляємо наш пиріг в гарячу духовку на 40 хвилин.