Рецепт лоранського пирога з куркою і грибами просто не може залишити вас байдужими. Такий пиріг, гостям не соромно запропонувати, так і домашні не відмовляться просто так поїсти такої смакоти. Адже сполучається в ньому пісочне тісто з ніжною курочкою і смаженими грибами, покрите вершковою заливкою просто тануть у роті, залишаючи приємний післясмак. Давайте разом з вами розглянемо, як приготувати такий чудовий лоранський пиріг.
Рецепт відкритого пирога з куркою, грибами
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин – 170 г; борошно – 300 г; яйце – 1 шт.; сіль – 05 ч. ложки; вода – 2-3 ст. ложки. Для начинки:
грудка куряча – 300 г; цибуля – 2 шт.; гриби печериці – 300 г; сіль і перець – за смаком; масло рослинне – 40 р. Для заливки:
вершки (25%) – 120 мл; сир – 90 р. Приготування У просіяне борошно натираємо добре охолоджений маргарин, вбиваємо яйце, наливаємо воду, солимо і замішуємо щільне тісто, яке, накривши пакетом, ставимо у холодильну камеру.
Відварюємо протягом 40 хвилин грудинку курки, потім нарізаємо її соломкою. Гриби нарізаємо кружечками і обсмажуємо з рослинним маслом на сковороді. Коли вони підрум'яняться, додаємо до них дрібненько нарізану цибулю і відразу ж, викладаємо сюди курку. Присипаємо перцем, сіллю, перемішуємо і обсмажуємо 4-5 хвилин.
Розкочуємо качалкою охолоджене тісто у вигляді тонкої круглої пластини, десь в 15 сантиметра. Викладаємо його у форму з кераміки так, щоб його краї були підняті вгору і ножем красиво підрівнюємо. На тісті розподіляємо начинку, і тепер наш відкритий пиріг з куркою і грибами заливаємо сумішшю з вершків сполучених з тертим сиром.
Ставимо все в духову шафу, прогрітий до 180 градусів. Випікаємо 40 хвилин і коли він охолоне, можна їсти.
Лоранський пиріг з куркою, брокколі і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 склянка; сіль – одна щіпка; масло вершкове – 140 г; куряче яйце – 1 шт.; молоко – 2 ст. ложки. Для начинки:
брокколі – 200 г; гриби (печериці) – 250 г; куряче філе – 350-400 г; цибуля – 2 шт.; сіль – за смаком; рослинне масло – 5-6 ст. ложок. Для заливки:
вершки (33%) – 90 мл; майонез (50%) – 90 мл; кріп – 15 г; сир – 70-80 р. Приготування Простіше простого зробити тісто для пирога: розтоплене масло виливаємо у підготовлену борошно, додавши до них молоко, сіль і яйце, перемішуємо все і замішуємо щільним колом. Покривши його харчовою плівкою, ставимо в холод для охолодження.
В розігрітій сковорідці з олією і обсмажуємо до готовності, нарізані печериці. Додаємо, порізані невеликими кубиками цибулю, варене куряче філе довільно порізані брокколі, обсмажуємо все разом 4 хвилини, трохи підсолюємо.
Майонез змішуємо з вершками, додаємо тертий сир, дрібно порізаний кріп і все перемішуємо.
Тонко розкачуємо холодне тісто і переміщаємо в форму, роблячи по краях підняті борту. Начинку розподіляємо ложкою по тесту і покриваємо її заливкою. Готуємо пиріг у духовці, розігрітій не менше ніж на 180 градусів. Через 35 хвилин, можете насолодитися приготовленої смакотою.
Пиріг з куркою і грибами в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин – 90 г; газована вода – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт.; борошно – 220 г; сіль – щіпка. Для начинки:
печериці – 350 г; курячий фарш – 350 г; сіль – за смаком; цибуля – 2 шт.; рослинне масло – 70 р. Для заливки:
вершки – 100 мл; сметана – 50 мл; сир – 90 г; яйце – 2 шт. Приготування Викладаємо м'який маргарин в борошно і дрібно рубаємо ножем. Вбиваємо сюди яйце, підсолюємо і наливаємо газованої води, тоді тісто буде ще м'якше і рассыпчатей.
З'єднуємо всі в єдине ціле, таким чином, отримавши тісто, і відправляємо його холод.
Тонкими часточками порізані гриби, обсмажуємо на сковороді, налив на неї масла. Потім, готові гриби, додамо дрібно нарізану цибульку і обсмажуємо разом, до його готовності. Також, на окремій сковороді обсмажуємо курячий фарш, після з'єднуємо з грибами, солимо, перемішуємо і даємо охолонути.
У змащену маргарином, чашу мультиварки розподіляємо тісто, щоб краї його були підняті. Викладаємо готову начинку і заливаємо заливкою з з'єднаних разом: вершків, сметани, яйця і тертого сиру. Виставляємо: режим «Випічка», час – 50 хвилин.