Вернуться назад Распечатать

Круасани з начинкою

Круасани з начинкою
Чашка кави і круасан – хто б не хотів починати свій ранок з такого сніданку? Правда, не у кожного під вікнами знаходиться гарна булочна, саме тому круасани з начинкою можна готувати вдома власноруч. Нижче ми розберемо рецепт класичного тесту для круасанів, а також варіанти начинки, з якими його можна поєднувати.

Тісто на круасани з начинкою


Приготування тіста для круасанів може зайняти більше одного дня і така морока знадобиться лише професійним кондитерам. Ми ж вирішили поділитися з вами порівняно швидким рецептом.
Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • вершкове масло - 145 г;

  • молоко - 115 мл;

  • цукровий пісок - 45 г;

  • дріжджі - 7 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;

  • шоколад.


  • Приготування
    Порубаєте борошно з вершковим маслом. У теплому молоці розведіть цукор і дріжджі, дайте останнім активізуватися, а потім влийте дріжджовий розчин до борошняної крихти. З'єднайте всі інгредієнти разом, залиште тісто в холодильник на півгодини. Готове тісто розкачати в квадрат, складіть верхні краю до центру, а потім складіть бічні краї. Розкачайте тісто до колишніх розмірів і поверніть в морозильну камеру на 15 хвилин. Повторіть складання, лід і охолодження ще 5-6 разів. Готове тісто розрізати на трикутники. В основу трикутника покладіть шматочок шоколаду і поверніть все в рулет. Накрийте тісто тонким шаром глазурі зі збитого жовтка і відправте в духовку спершу на 10 хвилин при 230 градусах, а потім ще на 5-10 хвилин при 190.
    Слід зазначити, що шоколадна начинка для круасанів може бути доповнена горіхами або сушеними ягодами.

    Рецепт круасанів з сирною начинкою


    Якщо часу навіть на приготування простого тесту залишилося вобрез, то скористайтеся готовим напівфабрикатом на дріжджовій основі. Начинкою для круасанів з листкового тіста у цьому рецепті буде виступати звичайний сир.
    Інгредієнти:
    Круасани з начинкою


  • вершкове масло - 65 г;

  • часник - 2 зубки;

  • жменя зелені петрушки і базиліка;

  • твердий сир - 90 г;

  • листкове тісто .


  • Приготування
    Готове тісто розкачайте і наріжте його на трикутники. В основу кожного трикутника покладіть шматочок сиру. Скрутіть тісто рулетом і викладіть на пергамент. Розтопіть вершкове масло і доповніть його рубаною зеленню і пюрированными зубками часнику. Поставте круасани в духовку на 15 хвилин при 190 градусах. Змастіть поверхню випічки маслом в середині і в кінці приготування.