Чашка кави і круасан – хто б не хотів починати свій ранок з такого сніданку? Правда, не у кожного під вікнами знаходиться гарна булочна, саме тому круасани з начинкою можна готувати вдома власноруч. Нижче ми розберемо рецепт класичного тесту для круасанів, а також варіанти начинки, з якими його можна поєднувати.
Тісто на круасани з начинкою
Приготування тіста для круасанів може зайняти більше одного дня і така морока знадобиться лише професійним кондитерам. Ми ж вирішили поділитися з вами порівняно швидким рецептом.
Інгредієнти: борошно - 255 г; вершкове масло - 145 г; молоко - 115 мл; цукровий пісок - 45 г; дріжджі - 7 г; яєчний жовток - 1 шт.; шоколад. Приготування Порубаєте борошно з вершковим маслом. У теплому молоці розведіть цукор і дріжджі, дайте останнім активізуватися, а потім влийте дріжджовий розчин до борошняної крихти. З'єднайте всі інгредієнти разом, залиште тісто в холодильник на півгодини. Готове тісто розкачати в квадрат, складіть верхні краю до центру, а потім складіть бічні краї. Розкачайте тісто до колишніх розмірів і поверніть в морозильну камеру на 15 хвилин. Повторіть складання, лід і охолодження ще 5-6 разів. Готове тісто розрізати на трикутники. В основу трикутника покладіть шматочок шоколаду і поверніть все в рулет. Накрийте тісто тонким шаром глазурі зі збитого жовтка і відправте в духовку спершу на 10 хвилин при 230 градусах, а потім ще на 5-10 хвилин при 190.
Слід зазначити, що шоколадна начинка для круасанів може бути доповнена горіхами або сушеними ягодами.
Рецепт круасанів з сирною начинкою
Якщо часу навіть на приготування простого тесту залишилося вобрез, то скористайтеся готовим напівфабрикатом на дріжджовій основі. Начинкою для круасанів з листкового тіста у цьому рецепті буде виступати звичайний сир.
Інгредієнти: вершкове масло - 65 г; часник - 2 зубки; жменя зелені петрушки і базиліка; твердий сир - 90 г; листкове тісто . Приготування Готове тісто розкачайте і наріжте його на трикутники. В основу кожного трикутника покладіть шматочок сиру. Скрутіть тісто рулетом і викладіть на пергамент. Розтопіть вершкове масло і доповніть його рубаною зеленню і пюрированными зубками часнику. Поставте круасани в духовку на 15 хвилин при 190 градусах. Змастіть поверхню випічки маслом в середині і в кінці приготування.