Вернуться назад Распечатать

Кіш - рецепт

Кіш - рецепт
Кіш Лорен - відкритий пиріг з начинкою, родзинкою якого є заливка з яєць, молока (вершків), і сиру. Основу пирога становить пісочне (мелене) тісто, а начинкою можуть служити будь-які продукти на ваш вибір. Його готують з м'ясом, рибою, овочами і навіть з горіхами.

Кіш з грибами і помідорами



Якщо ви віддаєте перевагу овочеві пироги, ми розповімо вам, як приготувати кіш з грибами і помідорами, який стане відмінним вечерею для сім'ї або частуванням для друзів.
Інгредієнти:

Для основи:

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • масло вершкове - 125 р.



  • Для начинки:

  • гриби - 400 р;

  • пучок зелені;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець, сіль.



  • Для заливки:

  • твердий сир - 50 г;

  • молоко (вершки) - пів склянки.;

  • яйця - 2 шт.




  • Приготування

    Починати готувати киш-лорен з грибами потрібно з тіста. З'єднайте борошно, сіль і порізане шматочками масло і порубаєте ножем в крихту. Потім збийте яйце, додайте до крихті, і замісіть тісто. З нього зробіть кулю і охолодіть протягом години.

    Приготуйте начинку для пирога. Цибулю і гриби дрібно нашаткуйте і обсмажте разом до готовності. Зелень порубаєте, а помідори поріжте часточками. Помістіть тісто в змащену форму, сформуйте бортик висотою в кілька сантиметрів, і проколіть виделкою тісто, щоб воно не вздувалось. Присипте тертим сиром і випікайте 10 хвилин в нагрітій до 170 градусів духовці.
    Потім викладіть підсмажену цибулю з грибами на тісто, посоліть, додайте спецій і посипте зеленню. Помідори викладіть поверх зелені і посоліть. Збийте разом яйця, залишок сиру і молоко, і залийте пиріг цією сумішшю. Випікайте 30-40 хвилин при 180 градусах.

    Кіш з грибами і сиром



    Рецепт киш-лорена з грибами і сиром сподобається тим, хто віддає перевагу звичне поєднання смаків: гриби, цибулю і сир.

    Інгредієнти:


    Для основи:

  • борошно - 200 г;
  • Кіш - рецепт

  • яйця - 1 шт.;

  • масло вершкове - 125 г;

  • сіль - 05 ч. л.


  • Для начинки:

  • гриби (будь-які) - 500 г;

  • олія соняшникова;

  • цибуля - 2 шт.;

  • перець, сіль.



  • Для заливки:

  • молоко (вершки) - 1/2 склянки;

  • твердий сир - 150 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування

    Тісто приготуйте так само, як і в першому рецепті. Розігрійте масло в сковороді, ріпчасту цибулю поріжте і спасеруйте, додайте порізані гриби і тушкуйте до випарювання рідини. Дайте суміші охолонути.

    Форму змастіть, укладіть тісто, сформувавши високі бортики, і зверху викладіть гриби з цибулею. Залийте пиріг сумішшю з яєць, тертого сиру і молока (вершків), до яких можна додати ваші улюблені спеції. Випікайте кіш 45 хвилин при 180-200 градусах.

    Кіш з капустою



    Любителям капусти сподобається наступний рецепт пирога, який можна приготувати в декількох варіаціях.

    Інгредієнти:

    Для основи:

  • масло вершкове - 125 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • сіль - 05 ч. ложки.



  • Для начинки:

  • цибуля - 2 шт.;

  • капуста - 500 г;

  • олія соняшникова;

  • перець, сіль.



  • Для заливки:

  • яйця - 2 шт.;

  • вершки - 200 мл;

  • сир - 150 р.



  • Приготування

    Просійте борошно, додайте до неї нарізані шматочки охолодженого масла і сіль, порубаєте до крихти ножем або в комбайні. Збийте яйце, додайте до крихті і
    Кіш - рецепт
    замісіть тісто. На годину поставте його в холод.
    Капусту тонко наріжте і тушкуйте до готовності, якщо хочете, можете добити до неї цибулю. Після того, як капуста буде готова, посоліть і поперчіть.

    У змащену форму, викладіть тісто. Наколіть його виделкою, сформуйте бортики і готуйте 20 хвилин при 200 градусах. Потім на основу викладіть капусту і додайте заливку з яєць, вершків і тертого сиру. Поверніть ще на 25 хвилин у духовку.

    В іншому варіанті цього ж пирога, до капусти можна додати шинку (близько 100 г), а в суміш для заливки - кілька ложок гірчиці.