Кіш Лорен - відкритий пиріг з начинкою, родзинкою якого є заливка з яєць, молока (вершків), і сиру. Основу пирога становить пісочне (мелене) тісто, а начинкою можуть служити будь-які продукти на ваш вибір. Його готують з м'ясом, рибою, овочами і навіть з горіхами.
Кіш з грибами і помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу овочеві пироги, ми розповімо вам, як приготувати кіш з грибами і помідорами, який стане відмінним вечерею для сім'ї або частуванням для друзів.
Інгредієнти: Для основи:
яйце - 1 шт.; борошно - 200 г; сіль - 05 ч. ложки; масло вершкове - 125 р. Для начинки:
гриби - 400 р; пучок зелені; помідори - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; перець, сіль. Для заливки:
твердий сир - 50 г; молоко (вершки) - пів склянки.; яйця - 2 шт. Приготування Починати готувати киш-лорен з грибами потрібно з тіста. З'єднайте борошно, сіль і порізане шматочками масло і порубаєте ножем в крихту. Потім збийте яйце, додайте до крихті, і замісіть тісто. З нього зробіть кулю і охолодіть протягом години.
Приготуйте начинку для пирога. Цибулю і гриби дрібно нашаткуйте і обсмажте разом до готовності. Зелень порубаєте, а помідори поріжте часточками. Помістіть тісто в змащену форму, сформуйте бортик висотою в кілька сантиметрів, і проколіть виделкою тісто, щоб воно не вздувалось. Присипте тертим сиром і випікайте 10 хвилин в нагрітій до 170 градусів духовці.
Потім викладіть підсмажену цибулю з грибами на тісто, посоліть, додайте спецій і посипте зеленню. Помідори викладіть поверх зелені і посоліть. Збийте разом яйця, залишок сиру і молоко, і залийте пиріг цією сумішшю. Випікайте 30-40 хвилин при 180 градусах.
Кіш з грибами і сиром
Рецепт киш-лорена з грибами і сиром сподобається тим, хто віддає перевагу звичне поєднання смаків: гриби, цибулю і сир.
Інгредієнти: Для основи:
борошно - 200 г; яйця - 1 шт.; масло вершкове - 125 г; сіль - 05 ч. л. Для начинки:
гриби (будь-які) - 500 г; олія соняшникова; цибуля - 2 шт.; перець, сіль. Для заливки:
молоко (вершки) - 1/2 склянки; твердий сир - 150 г; яйця - 2 шт. Приготування Тісто приготуйте так само, як і в першому рецепті. Розігрійте масло в сковороді, ріпчасту цибулю поріжте і спасеруйте, додайте порізані гриби і тушкуйте до випарювання рідини. Дайте суміші охолонути.
Форму змастіть, укладіть тісто, сформувавши високі бортики, і зверху викладіть гриби з цибулею. Залийте пиріг сумішшю з яєць, тертого сиру і молока (вершків), до яких можна додати ваші улюблені спеції. Випікайте кіш 45 хвилин при 180-200 градусах.
Кіш з капустою
Любителям капусти сподобається наступний рецепт пирога, який можна приготувати в декількох варіаціях.
Інгредієнти: Для основи:
масло вершкове - 125 г; яйця - 1 шт.; борошно - 200 г; сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
цибуля - 2 шт.; капуста - 500 г; олія соняшникова; перець, сіль. Для заливки:
яйця - 2 шт.; вершки - 200 мл; сир - 150 р. Приготування Просійте борошно, додайте до неї нарізані шматочки охолодженого масла і сіль, порубаєте до крихти ножем або в комбайні. Збийте яйце, додайте до крихті і
замісіть тісто. На годину поставте його в холод.
Капусту тонко наріжте і тушкуйте до готовності, якщо хочете, можете добити до неї цибулю. Після того, як капуста буде готова, посоліть і поперчіть.
У змащену форму, викладіть тісто. Наколіть його виделкою, сформуйте бортики і готуйте 20 хвилин при 200 градусах. Потім на основу викладіть капусту і додайте заливку з яєць, вершків і тертого сиру. Поверніть ще на 25 хвилин у духовку.
В іншому варіанті цього ж пирога, до капусти можна додати шинку (близько 100 г), а в суміш для заливки - кілька ложок гірчиці.