Коли вам потрібно приготувати смачний, але при цьому корисний і легкий обід або вечерю для всієї родини, то соте з курки - просто ідеальний варіант. Воно швидко готується, відмінно насичує і може бути або окремим повноцінним стравою, або прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.
Соте з курки - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; цибуля - 1 шт.; помідор - 3-4 шт.; гриби - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; масло вершкове - 2 ст. ложки; бульйон - 1 ст.; томатна паста - 2 ст. ложки; петрушка, перець і сіль за смаком. Приготування Куряче філе помийте і наріжте шматочками. Кожен з них обваляйте в борошні й обсмажте на олії. Цибулю і помідори теж поріжте і додайте до курки, протушкувати все разом 5-7 хвилин. Потім відправте до них томатну пасту і влийте бульйон (його можна замінити звичайною водою). Тушкуйте це на невеликому вогні близько 10 хвилин.
У цей час окремо підсмажте до готовності нарізані пластинками гриби і викладіть їх на курку. Готуйте соте на повільному вогні під закритою кришкою близько 20 хвилин. Перед подачею до столу посипте блюдо мелкорубленной зеленню.
Соте з курки з овочами
Якщо ви хочете отримати блюдо, яке об'єднає в собі і головне страва, гарнір, ми поділимося способом, як приготувати соте з курки з овочами.
Інгредієнти: курка - 500 г; перець болгарський - 2 шт.; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; баклажан - 2 шт.; кабачок - 2 шт.; часник - 1 головка; кінза або петрушка пучок; лавровий лист - 1-2 шт.; рослинна олія для смаження; сіль і перець за смаком. Приготування Філе наріжте великими шматками, посоліть, поперчіть і обсмажте в сотейнику на сильному вогні до напівготовності. Цибулю дрібно наріжте і відправте до курки, трохи протушкувати, а потім додайте порізані помідори і перець. Після цього накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь.
Кабачки і баклажани порізати кубиками, з'єднайте з іншими інгредієнтами, трохи стушкуйте, а потім додайте сіль, перець і лавровий лист. Готуйте ще кілька хвилин, а в кінці відправте в сотейник подрібнену зелень і подрібнений часник.