Профітролі - це маленькі круглі булочки, випечені з заварного тіста. Їх начиняю різними начинками: солоними і солодкими. Якщо вони солодкі, то це десерт, ну а якщо солоні - закуска. Ми з вами зараз розглянемо, як приготувати солодкі профітролі і порадувати всіх оригінальної випічкою.
Рецепт приготування профітролей
Інгредієнти: молоко - 130 мл; масло вершкове - 60 г; сіль - за смаком; цукор - 05 ч. ложки; борошно - 100 г; яйце - 3 шт. Приготування Наливаємо молоко в ківш і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо його до кипіння, солимо, кладемо нарізане шматочками вершкове масло і знову чекаємо, поки все закипить. Потім обережно і поступово додаємо борошно, постійно заважаючи до загустіння, щоб не утворилися грудочки. Далі знімаємо тісто з плити і вбиваємо в нього яйця.
Деко змащуємо маслом і трохи присипаємо борошном. Викладаємо тісто десертною ложкою порціями розміром приблизно з волоський горіх. Ставимо профітролі в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо до появи рум'яної скоринки.
Готові булочки знімаємо з дека, остуджуємо. Далі акуратно зрізаємо верхівку і заповнюємо їх будь-якою начинкою описаної нижче на вибір!
Рецепт профітролей з заварним кремом
Інгредієнти: цукор - 150 г; молоко - 200 г; яйце - 8 шт.; борошно - 5 ст. ложок; вершкове масло - 300 г; горіхи, цукрова пудра для обсипання. Приготування Отже, молоко наливаємо в каструльку, додаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Чекаємо поки маса закипить і тонкою цівкою вводимо жовтки, змішані борошном, безперервно помішуючи. Продовжуємо нагрівання до тих пір, поки крем не загусне. Отриману масу знімаємо з вогню і охолоджуємо. Цим часом гарненько збиваємо вершкове масло і поступово додаємо остиглий заварний крем. Всередину заздалегідь приготовлених профітролей викладаємо крем і прикрашаємо зверху цукровою пудрою і рубаними горішками.
Рецепт профітролей з сирним кремом
Інгредієнти: сир - 500 г; ванільний цукор - 3 ст. ложки; шоколад, цукрова пудра для прикраси; вершки - 0 5 ст. Приготування Поки профітролі готуються в духовці, ми зробимо сирний крем. Для цього гарненько збиваємо сир з вершками і додаємо ванільний цукор. Наповнюємо кондитерський мішок сирним кремом і прибираємо на 10 хвилин у холодильник.
Готові профітролі протикаємо знизу ножем, щоб і начиняємо ніжною масою. Прикрашаємо тістечка цукровою пудрою або поливають розтопленим шоколадом.
Якщо у вас зовсім немає часу, то можете просто начинити всі профітролі вареним згущеним молоком!