Якщо звичні грінки або бутерброди з ковбасою вам вже набридли, то пропонуємо приготувати на сніданок французькі тости. Часу вони у вас багато не заберуть, зате вийде дуже смачно, ситно і незвично! Ну що, вирішили? Тоді давайте дізнаємося, як приготувати французькі тости?
Рецепт солодких французьких тостів з корицею
Інгредієнти: нарізний білий хліб - 200г; молоко - 05 склянки; топлене масло - 3 ст. ложки; екстракт ванілі - 1 ч. ложка; кориця - 05 ч. ложки; мускатний горіх - за смаком; кленовий сироп - 05 ст.; масло вершкове - 100 г; сіль - щіпка. Приготування Як зробити французькі тости? Беремо скибочки білого хліба і розрізаємо кожен уздовж навпіл на смужки. У мисочці гарненько збиваємо міксером яйця, додаємо за смаком спеції, молоко, розтоплене масло і все ретельно перемішуємо. Потім акуратно опускаємо шматочки хліба в приготовлену яєчну суміш і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору з двох сторін або випікаємо їх на грилі в духовці. Тим часом готуємо соус для тостів. Для цього наливаємо в каструльку кленовий сироп, додаємо розтоплене вершкове масло, сіль за смаком і ретельно збиваємо. Переливаємо в соусницю і подаємо разом з гарячими грінками.
Рецепт французьких тостів з бананом
Інгредієнти: пшеничний хліб - 100 г; банани - 2 шт.; яйце - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; вершкове масло - 40 г; лимонний сік - за смаком; цукор - 4 ст. ложки; рослинне масло - 1 ст. ложка. Приготування Яйця гарненько збиваємо з молоком і цукром до однорідного стану. Потім занурюємо в яєчну суміш скибочки хліба і обсмажуємо тости з обох сторін на сковороді.
У мисочці розтоплюємо трохи вершкового масла, додаємо цукор, лимонний сік і витримуємо на середньому вогні до стану світлої карамелі.
Потім кладемо нарізані кружечками банани і готуємо пару хвилин. Перекладаємо карамелизованние банани на готові тости і відразу ж подаємо на стіл.
Рецепт солоних французьких тостів
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; вершки - 3 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; мелений перець - 2 ч. ложки; зелена цибуля; кінза - за смаком; білий хліб - 100 г; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування У мисці збиваємо яйця з вершками, сіллю, перцем, дрібно нарізаною цибулею та кінзою.
Потім гарненько нагріваємо сковороду наливаємо трохи олії. Кожен скибочку хліба акуратно занурюємо в приготовану суміш, після чого викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини до утворення золотистої і апетитно хрусткої скоринки.