Ескалоп в перекладі з французької означає круглий плоский шматок м'яса, зроблений з вирізки. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати ескалоп з індички.
Ескалоп з індички - рецепт
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; вершкове масло - 70 г; лимон - 1 шт.; рафінована соняшникова олія - 100 мл; петрушка - 80 г; сіль, чорний мелений перець, спеції. Приготування Філе індички нарізаємо порційними шматочками товщиною 10-15 мм. Трохи їх відбиваємо, посипаємо сіллю, перцем і спеціями (можете взяти приправу для курки). На сковороді розігріваємо олію, додаємо до нього вершкове масло й обсмажуємо наші ескалопи, поки вони не зарум'яняться з двох сторін. М'ясо до готовності доводити не потрібно, нам потрібна тільки рум'яна кірочка. Тепер у каструлю або сотейник виливаємо 130 мл окропу, туди ж додаємо масло, в якому смажилося м'ясо, сік половинки лимона і подрібнену зелень петрушки. Кладемо в цей соус ескалопи і тушкуємо пару хвилин, перевертаючи їх. До столу подаємо, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.
Ескалоп з індички в духовці
Інгредієнти: ескалопи - 5 шт.; соняшникова олія - 70 мл; жовток - 1 шт.; панірувальні сухарі - 80 г; твердий сир - 100 г; часник - 3 зубчики; зелень кропу і петрушки; сіль, перець, спеції. Приготування Ескалопи натираємо сіллю, перцем і спеціями. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому эскалопов, приблизно по одній хвилині з кожної сторони. Нам потрібно, щоб була рум'яна кірочка, до готовності ми їх доведемо в духовці. Твердий сир натираємо на тертці, додаємо до нього панірувальні сухарі, пропущений через прес часник, зелень і трохи рослинного масла, жовток. Ескалопи викладаємо на деко, кожен прикрашаємо отриманою сумішшю. Запікаємо в духовці приблизно 15 хвилин. Подаємо до столу з салатом і свіжими овочами.