Вернуться назад Распечатать

Ескалоп з індички - рецепт

Ескалоп з індички - рецепт
Ескалоп в перекладі з французької означає круглий плоский шматок м'яса, зроблений з вирізки. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати ескалоп з індички.

Ескалоп з індички - рецепт


Інгредієнти:

  • філе індички - 1 кг;

  • вершкове масло - 70 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • рафінована соняшникова олія - 100 мл;

  • петрушка - 80 г;

  • сіль, чорний мелений перець, спеції.


  • Приготування
    Філе індички нарізаємо порційними шматочками товщиною 10-15 мм. Трохи їх відбиваємо, посипаємо сіллю, перцем і спеціями (можете взяти приправу для курки). На сковороді розігріваємо олію, додаємо до нього вершкове масло й обсмажуємо наші ескалопи, поки вони не зарум'яняться з двох сторін. М'ясо до готовності доводити не потрібно, нам потрібна тільки рум'яна кірочка. Тепер у каструлю або сотейник виливаємо 130 мл окропу, туди ж додаємо масло, в якому смажилося м'ясо, сік половинки лимона і подрібнену зелень петрушки. Кладемо в цей соус ескалопи і тушкуємо пару хвилин, перевертаючи їх. До столу подаємо, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.

    Ескалоп з індички в духовці


    Інгредієнти:

  • ескалопи - 5 шт.;

  • соняшникова олія - 70 мл;

  • жовток - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі - 80 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу і петрушки;
  • Ескалоп з індички - рецепт

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування
    Ескалопи натираємо сіллю, перцем і спеціями. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому эскалопов, приблизно по одній хвилині з кожної сторони. Нам потрібно, щоб була рум'яна кірочка, до готовності ми їх доведемо в духовці. Твердий сир натираємо на тертці, додаємо до нього панірувальні сухарі, пропущений через прес часник, зелень і трохи рослинного масла, жовток. Ескалопи викладаємо на деко, кожен прикрашаємо отриманою сумішшю. Запікаємо в духовці приблизно 15 хвилин. Подаємо до столу з салатом і свіжими овочами.