Круасани - це дуже популярні у Франції булочки, тобто як би своєрідний символ цієї красивої країни. Ці невеликі кондитерські вироби у формі рогалика з листкового або дріжджового тіста чудово підійдуть до будь-якого столу. Круасани бувають без начинки, а бувають і з різними солодкими і несолодкими начинками. Але ми з вами зупинимося сьогодні на приготування круасанів з сиром.
Круасани з шинкою і сиром
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 400 г; шинка - 200 г; сир твердих сортів - 350 г; яйце - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування круасаном з сиром досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, беремо спочатку весь сир натираємо його на дрібній тертці. Далі чергу шинки. Її ми дрібно кришимо тонкою соломкою і змішати з сиром. Додаємо чорний мелений перець і сіль за смаком.
Далі акуратно дістаємо з упаковки розморожене листкове тісто і з допомогою качалки розкачуємо його в пласт товщиною приблизно 05 див. Розрізаємо ножем на 2 смужки, а потім ріжемо на невеликі трикутники.
Тепер, на кожен край підстави кладемо приготовану начинку і закручуємо, починаючи з боку шинки до верхнього гострого кута трикутника. Після закрутки обережно згинаємо булочку, надаючи їй форму півмісяця.
Отримані сирні круасани розкладаємо на змащений маслом деко і ще зверху змащуємо яєчним жовтком. Далі відправляємо круасани в розігріту до 150°С духовку приблизно хвилин на 20 і випікаємо до появи апетитною рум'яною кірочки.
Готові круасани з сиром розкладаємо на плоску тарілку або плетену кошичок, застелену чистою серветкою. Подаємо ароматну випічку злегка остигнула. До них спокійно можна приготувати чай, каву або какао.