Тістечка птифур - це улюблене всіма дітьми смачні французькі ласощі. Найчастіше птифур готують з пісочного і бісквітного тіста, прикрашаючи глазур'ю або кремом і наповнюючи різними начинками. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування птифур.
Шоколадні птифури
Інгредієнти: яйце - 5 шт. цукор - 1 ст.; борошно - 05 склянки; горіхи - 3 ст. ложки; шоколад - 3 ст. ложки; оцет - 05 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки. Для крему:
шоколад - 100 г; вершкове масло - 1 ч. ложка; ванілін - за смаком. Приготування Отже, акуратно відокремлюємо жовтки від білків, охолоджуємо і ретельно розтираємо жовтки з цукром, додавши трохи оцту. Потім всипаємо просіяне борошно, змішане з горіхами, додаємо натертий дрібно шоколад і збиті в пишну піну білки. Обережно вимішуємо однорідне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо на змащений маслом деко невеликі коржики. Зверху посипаємо їх цукром і запікаємо в духовці при температурі 150 градусів протягом 20 хвилин. Готові птифури акуратно знімаємо з дека, остуджуємо і склеюємо розтопленим шоколадом попарно. Для цього розігріваємо на паровій бані шоколад, розтираємо його з вершковим маслом, додаємо ванілін за смаком і перемішуємо.
Фруктове печиво птифур
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; масло вершкове - 100 г; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; мандарини - 6 шт.; банани - 3 шт.; цукрова пудра - 05 склянки; лимонний сік - 1 ст. ложка; яєчний білок - 2 шт. Приготування Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, додаємо борошно, ванільний цукор і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ставимо на холод. Потім розгортаємо в пласт і розрізаємо на 3 однакові смужки. Дві смуги кладемо на змащений маслом деко, а третю розрізаємо вздовж на 4 тонкі смужки і вкладаємо їх на змащені білком краю широких смуг. Запікаємо в гарячій духовці до світло-коричневого кольору.
Мандарини очистити і нарізати часточками. Банани подрібнюємо кубиками і прикрашаємо фруктами готові печива.
Якщо ви вважаєте, що цей чудовий десерт, то пропонуємо вам зробити фруктові кошики або тірамісу в домашніх умовах.