Вернуться назад Распечатать

Птифури - рецепт

Птифури - рецепт
Тістечка птифур - це улюблене всіма дітьми смачні французькі ласощі. Найчастіше птифур готують з пісочного і бісквітного тіста, прикрашаючи глазур'ю або кремом і наповнюючи різними начинками. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування птифур.

Шоколадні птифури


Інгредієнти:

  • яйце - 5 шт.

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 05 склянки;

  • горіхи - 3 ст. ложки;

  • шоколад - 3 ст. ложки;

  • оцет - 05 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки.


  • Для крему:

  • шоколад - 100 г;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • ванілін - за смаком.


  • Приготування
    Отже, акуратно відокремлюємо жовтки від білків, охолоджуємо і ретельно розтираємо жовтки з цукром, додавши трохи оцту. Потім всипаємо просіяне борошно, змішане з горіхами, додаємо натертий дрібно шоколад і збиті в пишну піну білки. Обережно вимішуємо однорідне тісто, перекладаємо його в кондитерський мішок і видавлюємо на змащений маслом деко невеликі коржики. Зверху посипаємо їх цукром і запікаємо в духовці при температурі 150 градусів протягом 20 хвилин. Готові птифури акуратно знімаємо з дека, остуджуємо і склеюємо розтопленим шоколадом попарно. Для цього розігріваємо на паровій бані шоколад, розтираємо його з вершковим маслом, додаємо ванілін за смаком і перемішуємо.

    Фруктове печиво птифур


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • мандарини - 6 шт.;

  • банани - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 05 склянки;
  • Птифури - рецепт

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • яєчний білок - 2 шт.


  • Приготування
    Вершкове масло розтираємо з цукром, додаємо жовтки, додаємо борошно, ванільний цукор і замішуємо тісто. Скачуємо його в кулю і ставимо на холод. Потім розгортаємо в пласт і розрізаємо на 3 однакові смужки. Дві смуги кладемо на змащений маслом деко, а третю розрізаємо вздовж на 4 тонкі смужки і вкладаємо їх на змащені білком краю широких смуг. Запікаємо в гарячій духовці до світло-коричневого кольору.
    Мандарини очистити і нарізати часточками. Банани подрібнюємо кубиками і прикрашаємо фруктами готові печива.
    Якщо ви вважаєте, що цей чудовий десерт, то пропонуємо вам зробити фруктові кошики або тірамісу в домашніх умовах.