Часто нам хочеться чого-небудь солоденького, смачненького, а в магазин йти лінь. Саме в цьому випадку вам дуже допоможе рецепт трюфелів. Так-так, ви не помилилися, ці чудові цукерки можна з легкістю зробити у себе вдома. Рецептів приготування домашніх трюфелів дуже багато, але основа у них завжди однакова, а відрізняються вони тільки начинкою. Можна зробити ці цукерки з горіхами, імбиром, кукурудзяними пластівцями, фруктами або сухофруктами. Тут все залежить тільки від вашої фантазії і смакових уподобань.
Шоколадні трюфелі рецепт
Інгредієнти: гіркий шоколад - 250 г; вершки 33 % - 250 мл; вершкове масло - 50 г; какао - для присипки. Приготування Давайте розглянемо з вами оригінальний рецепт приготування трюфелів. Гіркий шоколад ламаємо на дрібні шматочки і складаємо в глибоку миску. У ковшичек наливаємо вершки, ставимо їх на слабкий вогонь і доводимо до кипіння, а потім заливаємо ними часточки шоколаду. Гарненько все перемішуємо до утворення однорідної еластичної маси. Даємо масі постояти кілька хвилин, щоб її температура стала приблизно 50 градусів. Далі, маленькими шматочками, додаємо в суміш вершкове масло, потихеньку помішуючи ложкою. Також можете додати в ганаш за бажанням пластівці, горіхи, сухофрукти і т. д.
Потім накриваємо масу харчовою плівкою і прибираємо на 3 години в холодильник для застигання. Після закінчення часу дістаємо суміш і робимо з неї невеликі кульки з допомогою ложки. Після, обвалюють їх в какао і подаємо трюфелі до чаю, шампанського або коньяку.
Рецепт трюфелів з сухого молока
Інгредієнти: сухе молоко - 300 г; вершкове масло - 100 г; цукор - 3 ст. ложки; вода - 2 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки. Приготування Рецепт приготування трюфелів в домашніх умовах досить простий: в каструльці змішуємо цукор, какао, воду і варимо на повільному вогні до утворення однорідної маси. Потім додаємо вершкове масло і ретельно перемішуємо. Знімаємо посуд з вогню і ставимо охолонути в холодильник. У остигнула масу поступово всипаємо сухе молоко, добре розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. В результаті у вас повинна вийти густа шоколадна паста, яку потім необхідно знову прибрати в холодильник на 15 хвилин. Далі швидко ліпимо з приготовленої суміші невеликі кульки-трюфелі і обвалюємо їх, за бажанням, у вафлях, какао, кокосовій стружці або подрібнених горіхах.
А вприкуску до трюфелів радимо приготувати ще кілька французьких ласощів - торт "Крокембуш" і "Птифури" . Приємного чаювання!