Коли ви замислюєтеся про смачну і до того ж ситному блюді, який можна було б поставити на стіл під час свята, то в голову чомусь, то відразу ж приходять салату «Мімоза», «Олів'є», оселедець під шубою і т. д. Пропонуємо вам урізноманітнити ваші кулінарні здібності і приготувати не менш чудовий і смачний салат «Марсель».
Рецепт салату «Марсель» з крабовими паличками
Інгредієнти: сухарики - 200 г; крабові палички - 200 г; консервована кукурудза - 200 г; зелене яблуко - 3 шт.; куряче яйце - 2 шт.; майонез для заправки; волоські горіхи. Приготування Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо дрібними кубиками. Яйця відварюємо, чистимо і шаткуємо разом з крабовими паличками невеликими кубиками. Додаємо сухарики, викладаємо консервовану кукурудзу, подрібнені волоські горіхи і ретельно все перемішуємо. Заправляємо салат майонезом і перемішуємо.
Салат «Марсель з чорносливом»
Інгредієнти: куряче філе - 3 шт.; сир - 300 г; куряче яйце - 5 шт.; чорнослив без кісточок - 1 ст.; морква по-корейськи - 300 г; часник - 1 зубчик; волоські горіхи - 100 г; сіль - за смаком; майонез для заправки; петрушка. Приготування Куряче м'ясо заздалегідь відварюємо в киплячій підсоленій воді до повної готовності, періодично знімаючи з бульйон пінку. Потім м'ясо охолоджуємо і подрібнюємо кубиками. Чорнослив промиваємо, заливаємо на 10 хвилин окропом, а потім перекладаємо його на серветку й обсушуємо. Нарізаємо чорнослив тонкими смужками.
У зварених круто яєць відокремлюємо білки від жовтків і натираємо все окремо на дрібній тертці. Сир пропускаємо через великі отвори терки, змішуємо з майонезом і видавленим через прес часником.
Горіхи трохи обсмажуємо на сухій сковороді і перемішуємо з корейською морквою. Викладаємо салат на плоску тарілку шарами, промазуючи кожен майонезом: спочатку чорнослив, потім куряче м'ясо, морква з горіхами, сирний шар, а потім білки. Даємо салату постояти годину в холодильнику, прикрашаємо петрушкою.
Салат «Марсель з креветками»
Інгредієнти: креветки - 300 г; сухарики «Кириешки» - 1 пакетик; консервована кукурудза - 200 г; яблука - 3 шт.; відварені яйця - 2 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; волоські горіхи - 50 р. Приготування Креветки відварюємо, остуджуємо і очищаємо від панцира. З яблук зрізаємо тонким шаром шкірку, видаляємо серцевину і шаткуємо кубиками. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері. Яйця шаткуємо. Всі інгредієнти змішуємо в салатнику, додаємо кукурудзу і сухарики. Злегка солимо, заправляємо майонезом і прикрашаємо рубаною зеленню і ставимо на стіл.
Салат «Марсель з капустою»
Інгредієнти: курка копчена - 300 г; авокадо - 1 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; селера - 1 стебло; пекінська капуста - 100 г; кукурудза консервована - 50 г; макарони - 50 г; помідор - 2 шт.; оливкова олія - для заправки; сіль, приправа для курки - за смаком. Приготування Макаронні вироби заздалегідь відварюємо. Помідори промиваємо та нарізаємо скибочками. Селера моєму і шаткуємо невеликими шматочками. М'ясо копченої курки теж подрібнюємо тонкими скибочками. Пекінську капусту промиваємо і рубаємо. Авокадо промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, кришимо тонкими скибочками. Огірок ріжемо напівкружечками. Після цього змішуємо макарони з пекінською капустою, селерою, помідорами, консервованою кукурудзою, свіжим огірком, посипаємо приправою і підсолюємо за смаком. Збризкуємо салат оливковою олією, перекладаємо в салатницю, а зверху прикрашаємо шматочками авокадо та курочкою.