Що спадає вам на думку після словосполучення «французьке печиво»? Звичайно ж повітряні і кольорові печива макаронів. Французьке печиво макаронів, або макарун - ласощі для справжніх ласунів на основі мигдальної муки і цукрової пудри. Цей десерт прийнято вважати одним з найбільш складних у приготуванні, що часто відбиває у початківців кондитерів будь-яку охоту мучитися з їх приготуванням. Ми зібрали всі основні тонкощі і підводні камені в готуванні ніжного французького ласощі і готові поділитися ними з вами в цій статті.
Рецепт французького мигдалевого печива
Інгредієнти: цукрова пудра - 100 г; мигдальна борошно - 100 г; яйця - 2 шт.; цукор - 55 г; сіль - щіпка. Для крему:
вершкове масло - 150 г; цукрова пудра - 75 р. Приготування Першим ділом озбройтеся кухонними вагами і ретельно відміряйте кількість всіх інгредієнтів. Також слід забути про готуванні мигдалевого печива у випадку, якщо у вас стара духовка, без можливості встановити постійну температуру.
Як тільки підготовчий етап пройдено, можна приступати до готування.
Цукор і мелений мигдаль просіваємо. Цей етап дуже важливий, так як цукрові грудки і шматки мигдалю можуть перешкодити печінкою піднятися. В окремо мисці починаємо збивати білки двох середніх за розміром яєць. Збиваємо яйця окремо до м'яких піків, а потім, поступово підсипаючи цукор, продовжуємо збивання до формування твердих піків. Як тільки яєчна маса стане пружною і блискучою, можна починати змішувати її з мигдальною борошном і цукровою пудрою. Обережно переміщуємо білки до сухої суміші і вимішуємо силіконової лопаткою, переміщаючи інгредієнти знизу вгору. На даному етапі ви можете додати в тісто харчовий барвник.
Тепер наповнюємо кулінарний мішок основою для печива. Висаджуємо окремі печеньки на силіконовий килимок для випічки, або пергаментний папір, не забуваючи про те, що в духовці печиво збільшиться в розмірах.
Тепер макарони необхідно залишити на 20-25 хвилин, щоб її поверхня стала блискучою і щільною. Після закінчення часу, поміщаємо печиво в духовку на 15 хвилин при 160 градусах.
Свіжоспечені макарони повинні повністю охолонути перед зняттям з силіконового килимка, в іншому випадку вони можуть зламатися.
Для крему необхідно просто збити вершкове масло з цукровою пудрою до однорідності. Цю суміш також можна присмачити барвником, або смаковими добавками, при бажанні. З допомогою кондитерського шприца наповнюємо одну половинку вершковим кремом і покриваємо другий, як би притираючи печиво між собою.