Галантинами називають страви, приготовані дуже оригінальним способом. В ідеалі це зазвичай м'ясний або рибний фарш з різними начинками, яким набивають неушкоджену шкірку, або просто формують рулет. Потім шкіру зашивають, а галантин запікають, або відварюють. Давайте розглянемо з вами сьогодні, як приготувати смачний галантин з риби і здивувати всіх цим незвичайним блюдом.
Рецепт галантина з риби
Інгредієнти: філе морського окуня - 250 г; філе лосося - 250 г; філе пангасіуса - 500 г; кетчуп - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 150 мл; борошно - 2 ст. ложки; вершкове масло - 45 г; вершки - 200 мл; стебло селери - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, філе морського окуня відварюємо в бульйоні або простий трохи підсоленій воді і охолодити. Яйце акуратно поділяємо на жовточок і білок. Готового окуня перекладаємо в блендер і пюреруем, додавши кетчуп і білок. Трохи підсолюємо масу за смаком. Окремо розігріваємо молоко, розтоплюємо вершкове масло. У мисці гарненько розтираємо жовтки з борошном, посипаємо спеціями і, помішуючи, вливаємо гаряче молоко і масло.
Перекладаємо масу в сотейник і, продовжуючи збивати, готуємо до загустіння на середньому вогні. Потім знімаємо з вогню, охолодити і з'єднуємо з пюре з морського окуня.
Ставимо рибну пасту на 1 годину в холодильник, а потім порціями додаємо вершки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Лосося нарізаємо брусочками, кладемо на стіл фольгу і викладаємо на неї філе білої риби так, щоб шматочки злегка знаходили один на одного. По центру розподіляємо половину рибної маси, знову покриваємо лососем і залишилася пастою.
Після цього надаємо конструкції форму рулету, зверху кладемо селера, накриваємо вільними кінцями білої риби. Загортаємо брусок щільно у фольгу і ставимо в духовку на 45 хвилин. Готовому рибному галантину даємо трохи охолонути, знімаємо фольгу і нарізаємо порційними шматочками.