Чудово смачні круасани, подані з чашкою міцної кави, стануть для вас казковим і ситним сніданком. Якщо ви ніколи не готували їх вдома, то пропонуємо обов'язково спробувати це зробити. Домашні булочки виходять набагато смачніше і ніжніше, ніж покупні. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування круасанів з різною начинкою.
Рецепт круасанів зі згущеним молоком
Інгредієнти: борошно - 500 г; вода - 125 мл; молоко - 125 мл; яйце - 2 шт.; масло вершкове - 200 г; цукор - 50 г; дріжджі свіжі - 20 г; сіль - щіпка; варене згущене молоко - 1 банка. Приготування Борошно просіваємо в глибоку миску, кришимо свіжі дріжджі і розтираємо до однорідності. Додаємо сіль, цукор за смаком і ретельно розмішуючи, потроху вливаємо воду і підігріте молоко. Потім розбиваємо 1 яйце, вимішуємо еластичне тісто і формуємо з нього кулю. Зверху робимо ножем хрестоподібний надріз, злегка розгортаємо тісто і викладаємо його в миску, посипану борошном.
Затягуємо зверху харчовою плівкою, або просто покласти в целофановий пакет і прибираємо в холодильник приблизно на 8 годин. По закінченні вказаного часу, стіл посипаємо борошном, викладаємо на нього охолоджене тісто і розгортаємо його в прямокутник. Вершкове масло заморожуємо заздалегідь, а потім теж розкачуємо і викладаємо поверх тіста, посередині. Протилежні краї листкового пласта складаємо до центру, щоб вийшов «конвертик». Потім розкачуємо його пласт, перекладаємо на блюдо, загортаємо в пакет і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. Після цього розрізаємо на довгі трикутники, викладаємо трохи вареного згущеного молока , звертаємо в рулетики і викладаємо круасани на деко.
Накриваємо їх харчовою плівкою і залишаємо відпочивати при кімнатній температурі на 2 години. Духовку включаємо заздалегідь, розігріваємо до 200 градусів. Яйце злегка збиваємо і змащуємо їм наші круасани. Потім відправляємо деко в духовку і випікаємо булочки до золотистого кольору приблизно 20 хвилин.
Рецепт круасанів з сиром
Інгредієнти: молоко - 15 склянки; готове листкове тісто - 300 г; сир твердих сортів - 200 р. Приготування Сир натираємо на крупній терочке і відкладаємо трохи в окрему чашку. Готове листкове тісто розморожуємо, розгортаємо в пласт і нарізаємо на довгі трикутнички. На широку частину тіста викладаємо ложечку тертого сиру і загортаємо у формі рулету.
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 220 градусів. Потім викладаємо заготовки на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку. Через 20 хвилин дістаємо лист, змащуємо верх круасанів молоком, злегка посипаємо відкладеним сиром і знову ставимо деко в духовку на кілька хвилин, поки сир повністю не розчиниться, а скориночка не підрум'яниться. Готові круасани можете відразу ж подавати до свіжозвареної міцного чаю або кави.
Рецепт круасанів з шоколадом
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 500 г; маргарин - 20 г яйце - 1 шт.; молочний шоколад - 150 г; цукор - 20 р. Приготування Шоколад подрібнюємо. Листкове тісто трохи розморожуємо і розгортаємо в тонкий пласт. Потім розрізаємо його на трикутнички і викладаємо кілька шматочків шоколаду на основу. Скачуємо тісто в трубочку і перекладаємо круасани на промазанний маргарином деко. Яйце гарненько збиваємо з цукром і покриваємо отриманою сумішшю кожен круасан. Потім відправляємо їх у духовку і випікаємо круасани з шоколадом приблизно 30 хвилин при температурі 180 градусів.