Вернуться назад Распечатать

Кіш з куркою

Кіш з куркою
Кіш - популярна страва французької кухні, що представляє собою відкритий пиріг. Ось і сьогодні ми із задоволенням розповімо вам, як приготувати кіш з куркою.

Рецепт кіша з куркою


Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 300 г;

  • куряче філе - 2 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • вершки 20 % - 200 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • шпинат - 200 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сир - 100 г;

  • спеції (прованські трави.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо швиденько на сковороді в рослинному маслечко. Болгарський перчик обробляємо, шаткуємо соломкою. Шпинат промиваємо водою і обсушуємо рушником. В окремій мисці збиваємо яйця, вливаємо вершки, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо.
    Тепер присипаємо стіл борошном, розкачуємо з листкового тіста велике коло, перекладаємо його в круглу форму, формуючи високі бортики. Потім проколюємо його виделкою в декількох місцях і випікаємо корж до напівготовності хвилин 10. Далі викладаємо на тісто куряче філе, болгарський перчик і шпинат. Заливаємо все акуратно яєчною сумішшю і відправляємо блюдо в духовку на 30-40 хвилин. Після цього дістаємо кіш, посипаємо тертим сиром і ставимо знову в духовку на пару хвилин.

    Французький кіш з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • маргарин - 125 г;

  • сіль;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 30 г;

  • спеції;

  • мускатний горіх - за смаком;

  • сухий бульйон грибний - 2 ст. ложки.


  • Для заливки:

  • вершки - 250 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • сир - 100 р.


  • Приготування
    Маргарин нарізаємо на шматочки, з'єднуємо з просіяним борошном і рубаємо до отримання крихти. Потім додаємо яйце, замішуємо тісто, формуємо невелику коржик і викладаємо у форму для випічки, формуючи високі бортики.
    Тепер ставимо форму з тестом на 40 хвилин у холодильник, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього м'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Гриби обробляємо і шаткуємо скибочками. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на сковороді до прозорості. Потім викладаємо гриби, додаємо сухий грибний бульйон і м'ясо. Солимо, перчимо начинку за смаком і знімаємо з плити.
    Тепер давайте зробимо заливку: яйця збиваємо з сіллю, додаємо мускатний горіх і вливаємо вершки. Сир натираємо на терочке і кидаємо в масу, ретельно перемішуючи. Після цього викладаємо начинку на тісто рівномірно і заливаємо яєчної сумішшю. Відправляємо кіш з куркою і грибами в розігріту духовку і випікаємо пиріг близько 15 хвилин до рум'яної скоринки.

    Кіш з куркою і брокколі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • брокколі - 200 г;

  • сир - 200 г;

  • вершки - 200 мл;

  • мускатний горіх - за смаком;

  • борошно - 4 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • яйце - 4 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування тіста розтоплюємо заздалегідь масло, додаємо цукор, щіпку солі і 2 яйця розбиваємо. Борошно просіваємо, всипаємо в масу і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і прибираємо приблизно на 1 годину в холодильник. Для начинки куряче філе
    Кіш з куркою
    шаткуємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко до готовності. Брокколі поділяємо на невеликі суцвіття.
    Для заливки збиваємо окремо яйця, вливаємо вершки, додаємо мускатний горіх, солимо, перчимо і добре перемішуємо вінчиком. Додаємо тертий сир і знову ретельно перемішуємо.
    Тепер дістаємо з холодильника тісто розкачуємо його в пласт, викладаємо форму, протикаємо виделкою, накриваємо папером для випічки і засипаємо бобами. Випікаємо корж 5 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім прибираємо папір, викладаємо курячу грудку, брокколі, виливаємо заливку і відправляємо кіш з куркою і сиром запікатися на 30 хвилин при цій же температурі.