Кіш - популярна страва французької кухні, що представляє собою відкритий пиріг. Ось і сьогодні ми із задоволенням розповімо вам, як приготувати кіш з куркою.
Рецепт кіша з куркою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 300 г; куряче філе - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; вершки 20 % - 200 мл; яйце - 2 шт.; масло рослинне - 1 ст. ложка; шпинат - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; сир - 100 г; спеції (прованські трави. Приготування Куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо швиденько на сковороді в рослинному маслечко. Болгарський перчик обробляємо, шаткуємо соломкою. Шпинат промиваємо водою і обсушуємо рушником. В окремій мисці збиваємо яйця, вливаємо вершки, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо.
Тепер присипаємо стіл борошном, розкачуємо з листкового тіста велике коло, перекладаємо його в круглу форму, формуючи високі бортики. Потім проколюємо його виделкою в декількох місцях і випікаємо корж до напівготовності хвилин 10. Далі викладаємо на тісто куряче філе, болгарський перчик і шпинат. Заливаємо все акуратно яєчною сумішшю і відправляємо блюдо в духовку на 30-40 хвилин. Після цього дістаємо кіш, посипаємо тертим сиром і ставимо знову в духовку на пару хвилин.
Французький кіш з куркою і грибами
Інгредієнти: борошно - 250 г; маргарин - 125 г; сіль; яйце - 1 шт. Для начинки:
куряче філе - 1 шт.; печериці - 500 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; спеції; мускатний горіх - за смаком; сухий бульйон грибний - 2 ст. ложки. Для заливки:
вершки - 250 мл; яйце - 2 шт.; сир - 100 р. Приготування Маргарин нарізаємо на шматочки, з'єднуємо з просіяним борошном і рубаємо до отримання крихти. Потім додаємо яйце, замішуємо тісто, формуємо невелику коржик і викладаємо у форму для випічки, формуючи високі бортики.
Тепер ставимо форму з тестом на 40 хвилин у холодильник, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього м'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Гриби обробляємо і шаткуємо скибочками. Чистимо цибулину, дрібно рубаємо і пасеруємо на сковороді до прозорості. Потім викладаємо гриби, додаємо сухий грибний бульйон і м'ясо. Солимо, перчимо начинку за смаком і знімаємо з плити.
Тепер давайте зробимо заливку: яйця збиваємо з сіллю, додаємо мускатний горіх і вливаємо вершки. Сир натираємо на терочке і кидаємо в масу, ретельно перемішуючи. Після цього викладаємо начинку на тісто рівномірно і заливаємо яєчної сумішшю. Відправляємо кіш з куркою і грибами в розігріту духовку і випікаємо пиріг близько 15 хвилин до рум'яної скоринки.
Кіш з куркою і брокколі
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; брокколі - 200 г; сир - 200 г; вершки - 200 мл; мускатний горіх - за смаком; борошно - 4 ст.; масло вершкове - 200 г; масло рослинне - 1 ст. ложка; яйце - 4 шт.; спеції. Приготування Для приготування тіста розтоплюємо заздалегідь масло, додаємо цукор, щіпку солі і 2 яйця розбиваємо. Борошно просіваємо, всипаємо в масу і замішуємо однорідне тісто. Скачуємо його в кульку і прибираємо приблизно на 1 годину в холодильник. Для начинки куряче філе
шаткуємо невеликими кубиками і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслечко до готовності. Брокколі поділяємо на невеликі суцвіття.
Для заливки збиваємо окремо яйця, вливаємо вершки, додаємо мускатний горіх, солимо, перчимо і добре перемішуємо вінчиком. Додаємо тертий сир і знову ретельно перемішуємо.
Тепер дістаємо з холодильника тісто розкачуємо його в пласт, викладаємо форму, протикаємо виделкою, накриваємо папером для випічки і засипаємо бобами. Випікаємо корж 5 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім прибираємо папір, викладаємо курячу грудку, брокколі, виливаємо заливку і відправляємо кіш з куркою і сиром запікатися на 30 хвилин при цій же температурі.