Brioschi - це неймовірно смачні булочки, приготовані із здобного тіста з додаванням масла. В тісто часто додають родзинки, шоколад. У Франції, звідки вони родом, до цих булочкам подавали морозиво і мармелад. Зараз ми вам розповімо, як приготувати найніжніші brioschi заварним кремом . Це буде відмінне доповнення до чаю, кави або гарячого шоколаду!
Булочки-brioschi з кремом патисьер
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 05 кг; масло вершкове - 60 г; цукор - 60 г; молоко - 250 мл; яйця - 1 шт.; дріжджі свіжі - 20 г; сіль - щіпка. Для крему:
жовтки - 3 шт.; молоко - 250 г; цукор - 50 г; крохмаль - 20 г; цукор ванільний - 1 пакетик. Приготування Просіваємо борошно, додаємо цукор, дріжджі і перемішуємо. Потім вливаємо тепле молоко, розм'якшене вершкове масло, яйце і сіль. Гарненько вимішуємо тісто. Дуже зручно це робити в кухонному комбайні. Вимішувати потрібно близько 20 хвилин. Після цього залишаємо його приблизно на 1 годину підходити в теплому місці. За цей час воно має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
Поки підходить тісто, займемося кремом: 2 жовтки розтираємо з цукром, ванільним цукром і крохмалем, додаємо 2 столові ложки молока і перемішуємо. Решту молока кип'ятимо. Тонкою цівкою вливаємо його в яєчну суміш, постійно помішуючи віночком. І продовжуємо злегка збивати ще 2 хвилини, щоб крем загус. Потім накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо остигати.
Робочу поверхню присипаємо борошном, викладаємо тісто і зверху злегка притрушиваем борошном. Розкачуємо його в пласт розміром 40x30 див. Змащуємо тісто кремом. За бажанням ще можна трохи притрусити шматочками шоколаду. Акуратно скачуємо тісто в рулет і ріжемо на шматочки. Глибоку круглу форму гарненько змащуємо олією, викладаємо заготовки, залишаючи між ними небагато місця, так як вони піднімуться. Залишаємо хвилин на 40 підходити, а потім змащуємо верх збитим жовтком і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів готуємо булочки з заварним кремом 45 хвилин.
Булочки-brioschi з заварним кремом
Інгредієнти: борошно - 800 г; цукор - 150 г; молоко - 300 мл; яйця - 1 шт.; дріжджі свіжі - 25 г; масло вершкове - 50 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Для крему:
молоко - 05 л; яйця - 1 шт.; цукор - 150 г; мука - 4 ст. ложки; ванілін - за смаком; цукрова пудра для посипання. Приготування Дріжджі змішати з 150 мл теплого молока і столовою ложкою цукру. В чашу кухонного комбайна просіваємо борошно, додаємо решту цукру, молоко, ванільний цукор і дріжджову суміш. Включаємо режим замісу на повільній швидкості. Додаємо яйця, коли вони повністю втрутяться, вводимо розм'якшене вершкове масло. Після цього збільшуємо швидкість замісу і вимішуємо близько 15 хвилин. Потім накриваємо його плівкою і залишаємо на 1 годину підходити.
Готуємо крем: 350 г молока доводимо майже до кипіння. Збиваємо яйце, додаємо в нього борошно і молоко, що залишилося і добре
розмішуємо. Вливаємо отриману масу в розігріте молоко, додаємо цукор і, помішуючи, нагріваємо. Після загустіння знімаємо з вогню, додаємо ванілін і перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою, щоб не утворилося скоринки і залишаємо остигати.
Тісто викладаємо на стіл і ділимо його на 36 частин. Кожну частину розгортаємо в коржик, на середину якої кладемо по 2 чайні ложки крему. Краї піднімаємо вгору і защипуємо, залишаючи зовсім маленький отвір. В силіконові формочки вкладаємо паперові вкладиші і розміщуємо наші заготовки отвором догори. Залишаємо хвилин на 30. А потім випікаємо brioschi з кремом при 170 градусах 25-30 хвилин до золотистого кольору.