Вернуться назад Распечатать

Лангет з яловичини

Лангет з яловичини
Лангет - традиційне м'ясне блюдо французької кухні, яке означає «язичок». Готують його з яловичини, порізаної тоненькими довгастими скибочками, нагадують увазі язика. Зазвичай їх обсмажують в натуральному вигляді або спочатку панірують у сухарях. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати лангет з яловичини.

Рецепт лангета з яловичини


Інгредієнти:

  • масло вершкове - 05 ст. ложки;

  • яловича вирізка - 1 кг;

  • топлене масло - 05 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'якоть яловичини гарненько промиваємо, обсушуємо на полотенчике і розрізаємо ножем поперек волокон, видаляючи всі плівочки на шматочки товщиною в 15 сантиметра. Потім гарненько відбиваємо м'ясо за допомогою кухонного молоточка, посипаємо лангети за смаком сіллю і свіжомеленим перцем.
    Тепер викладаємо їх на розігріту сковороду з топленим салом і смажимо з обох сторін до готовності. Як тільки на шматочках з'явиться апетитна рум'яна кірочка, викладаємо лангет на теплі тарілочки, поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо відразу ж на стіл. Як гарнір чудово підійде смажена картопелька , відварна цвітна капуста , тушкована морква або відварений зелений горошок.

    Лангет з яловичини під соусом


    Інгредієнти:

  • вирізка яловичини - 500 г;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • яловича мозкова кістка - 1 шт.;

  • червоне сухе вино - 025 ст.;

  • цибулина - 05 шт.;

  • соус томатний - 1 ст.;

  • кухонна коньяк - 1 ст. ложка;

  • зелень петрушки;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, обсушуємо гарненько паперовою серветкою і нарізаємо тоненькими скибочками. Потім відбиваємо кожен шматочок дерев'яним молоточком, присипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо м'ясо з обох боків на сильно розігрітій сковороді з маслом. Далі акуратно перекладаємо лангети на блюдо і подаємо до столу зі свіжими овочами і вареною цвітною капустою. За бажанням можна полити м'ясо соусом.
    Для його приготування беремо мозкову кістку, промиваємо, обсушуємо і раздрабливаем. Обережно виймаємо з неї кістковий мозок, дрібно нарізаємо його, кладемо на 15 хвилин в тепленьку кип'ячену воду, а потім відкидаємо на сито. Сухе червоне вино доводимо до кипіння, додаємо подрібнену цибульку і проварюємо протягом 5 хвилин. Потім вливаємо червоний соус, коньяк і проварюємо, помішуючи, на слабенькому вогні близько 10 хвилин. Далі знімаємо з вогню, додаємо кістковий мозок, зелень петрушечки, підігріваємо ще раз і підсолюємо за смаком. Ось і все, соковитий і ароматний лангет з яловичини готовий!

    Лангет з яловичини з овочами


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 600 г;

  • яловиче топлене сало;

  • масло вершкове;

  • гриби білі - 200 г;

  • консервовані або свіжі помідори - 3 шт.;

  • м'ясний сік;

  • смажена картопля для гарніру;

  • спеції.


  • Приготування
    З яловичої вирізки відрізаємо тоненькі скибочки і відбиваємо їх молоточком до товщини приблизно 10 міліметрів. Потім посипаємо м'ясо сіллю, перцем, кладемо на
    Лангет з яловичини
    сковороду з добре розігрітим жиром і швиденько обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків. При подачі на стіл, перекладаємо лангет на сервірувальне велике блюдо, поливають м'ясним соком і розтопленим вершковим маслом.
    Оброблені капелюшки білих грибочків промиваємо, просишиваем, розрізаємо на 4 частини, підсолюємо за смаком і пасеруємо на маслечко до готовності. Свіжі або консервовані помідори розрізаємо на шматочки, посипаємо сіллю, перцем і злегка обсмажуємо на маслечко. Поряд з м'ясом букетиками викладаємо грибочки і помідори, посипаємо блюдо свіжою зеленню петрушечки або укропчика, і кладемо смажені скибочки картоплі.