Лангет - традиційне м'ясне блюдо французької кухні, яке означає «язичок». Готують його з яловичини, порізаної тоненькими довгастими скибочками, нагадують увазі язика. Зазвичай їх обсмажують в натуральному вигляді або спочатку панірують у сухарях. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати лангет з яловичини.
Рецепт лангета з яловичини
Інгредієнти: масло вершкове - 05 ст. ложки; яловича вирізка - 1 кг; топлене масло - 05 ст. ложки; спеції. Приготування М'якоть яловичини гарненько промиваємо, обсушуємо на полотенчике і розрізаємо ножем поперек волокон, видаляючи всі плівочки на шматочки товщиною в 15 сантиметра. Потім гарненько відбиваємо м'ясо за допомогою кухонного молоточка, посипаємо лангети за смаком сіллю і свіжомеленим перцем.
Тепер викладаємо їх на розігріту сковороду з топленим салом і смажимо з обох сторін до готовності. Як тільки на шматочках з'явиться апетитна рум'яна кірочка, викладаємо лангет на теплі тарілочки, поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо відразу ж на стіл. Як гарнір чудово підійде смажена картопелька , відварна цвітна капуста , тушкована морква або відварений зелений горошок.
Лангет з яловичини під соусом
Інгредієнти: вирізка яловичини - 500 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції. Для соусу:
яловича мозкова кістка - 1 шт.; червоне сухе вино - 025 ст.; цибулина - 05 шт.; соус томатний - 1 ст.; кухонна коньяк - 1 ст. ложка; зелень петрушки; спеції. Приготування М'ясо промиваємо, обсушуємо гарненько паперовою серветкою і нарізаємо тоненькими скибочками. Потім відбиваємо кожен шматочок дерев'яним молоточком, присипаємо сіллю, перцем і обсмажуємо м'ясо з обох боків на сильно розігрітій сковороді з маслом. Далі акуратно перекладаємо лангети на блюдо і подаємо до столу зі свіжими овочами і вареною цвітною капустою. За бажанням можна полити м'ясо соусом.
Для його приготування беремо мозкову кістку, промиваємо, обсушуємо і раздрабливаем. Обережно виймаємо з неї кістковий мозок, дрібно нарізаємо його, кладемо на 15 хвилин в тепленьку кип'ячену воду, а потім відкидаємо на сито. Сухе червоне вино доводимо до кипіння, додаємо подрібнену цибульку і проварюємо протягом 5 хвилин. Потім вливаємо червоний соус, коньяк і проварюємо, помішуючи, на слабенькому вогні близько 10 хвилин. Далі знімаємо з вогню, додаємо кістковий мозок, зелень петрушечки, підігріваємо ще раз і підсолюємо за смаком. Ось і все, соковитий і ароматний лангет з яловичини готовий!
Лангет з яловичини з овочами
Інгредієнти: яловича вирізка - 600 г; яловиче топлене сало; масло вершкове; гриби білі - 200 г; консервовані або свіжі помідори - 3 шт.; м'ясний сік; смажена картопля для гарніру; спеції. Приготування З яловичої вирізки відрізаємо тоненькі скибочки і відбиваємо їх молоточком до товщини приблизно 10 міліметрів. Потім посипаємо м'ясо сіллю, перцем, кладемо на
сковороду з добре розігрітим жиром і швиденько обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків. При подачі на стіл, перекладаємо лангет на сервірувальне велике блюдо, поливають м'ясним соком і розтопленим вершковим маслом.
Оброблені капелюшки білих грибочків промиваємо, просишиваем, розрізаємо на 4 частини, підсолюємо за смаком і пасеруємо на маслечко до готовності. Свіжі або консервовані помідори розрізаємо на шматочки, посипаємо сіллю, перцем і злегка обсмажуємо на маслечко. Поряд з м'ясом букетиками викладаємо грибочки і помідори, посипаємо блюдо свіжою зеленню петрушечки або укропчика, і кладемо смажені скибочки картоплі.