Малинове парфе - ніжний літній десерт, який стане легким завершенням елегантною трапези. Приготуйте оригінальне малинове парфе з медом, шоколадом і персиками або вином, за нашим простим рецептами.
Рецепт малинового парфе з червоним вином
Інгредієнти: свіжа малина - 500 г; заморожена малина - 250 г; цукор - 3/4 ст.; крохмаль - 1 ст. ложка; червоне вино - 1 1/2 ст.; ванільний йогурт - 350 мл Приготування Змішуємо цукор з крохмалем і додаємо до суміші червоне вино. Ставимо винний сироп на вогонь і варимо 2-3 хвилини після закипання, постійно помішуючи. Далі змішуємо сироп з половиною свіжої та всієї замороженої малиною, і знову доводимо суміш до кипіння. Через 2 хвилини малиновий джем почне загусати, після чого його можна буде знімати з вогню. Остуджуємо малиновий джем протягом години.
Для приготування парфе в високий келих або склянку наливаємо ванільний йогурт, викладаємо залишилися свіжі ягоди і поливаємо все винним соусом. Вінчаємо десерт свіжою малиною і гілочкою м'яти.
Малинове парфе з персиками і шоколадом
Інгредієнти: персики - 3-4 шт.; малина - 600 г; кориця - 1 ст. ложка; мускатний горіх -1/4 ч. ложки; крихта шоколадного печива - 1 ст.; ванільне морозиво. Приготування Персики нарізаємо часточками. Ягоди миємо й обсушуємо. Змішуємо ванільне морозиво з корицею і мускатним горіхом, рівномірно розподіляємо його по дну келиха для подачі, потім викладаємо ягоди, посипаємо все крихтою печива, знову покриваємо морозивом, кладемо персики і довершаем десерт парою ягід малини для прикраси.
Як приготувати малинове парфе з медом?
Інгредієнти: мед - 1/2 ст.; вершкове масло - 2 ст. ложки; ванільне печиво - 250 г; свіжа малина - 2 ст.; ванільне морозиво - 2 ст.; збиті вершки. Приготування Змішуємо розтоплене вершкове масло з медом і додаємо половину суміші до крихті ванільного печива. Другу половину з'єднуємо з ягодами і перемішуємо. Розподіляємо крихти з печива між усіма креманками, зверху викладаємо ягоди і морозиво. Повторюємо шари.
В якості прикраси покриваємо кожен десерт збитими вершками. Малинове парфе можна подавати до столу відразу, а можна дати йому постояти в холодильнику близько півгодини, але врахуйте, що тоді крихти з печива просочиться і буде не такий хрусткою, втім, в рецепті її цілком можна замінити гранолой або горішками.