Тарт має на увазі під собою відкритий пиріг з різного виду тіста з начинкою. Його можна запікати в духовці, печах і навіть на барбекю. В якості начинки для цього пирога використовують овочі, м'ясо, рибу. А ми вам сьогодні розповімо, як приготувати тарт з малиною.
Тарт з малиною
Інгредієнти: борошно - 200 г; масло - 150 г; цукрова пудра - 100 г; яйця - 1 шт.; щіпка солі; малина (можна використовувати інші ягоди) - 400 г; яйця - 3 шт.; цукор - 100 г; вершки 33% - 300 мл Приготування Приготуємо тарт, для цього м'яке вершкове масло перетираємо з сіллю і цукровою пудрою, вбиваємо яйце, засипаємо борошно і гарненько вимішуємо тісто. Сформировиваем тісто в кулю, замотуємо плівкою і ставимо в холодильник на 35 хвилин. Після розкачуємо тісто в коло. Переносимо і вирівнюємо коло по формі. Протикаємо вилочкою, зверху накриваємо пергаментним папером і висипаємо на пергамент горох або квасоля (робимо це, щоб тісто не піднялося). Ставимо його в розігріту духовку на 25 хвилин.
Для приготування начинки 300 г ягід протираємо через сито, (100 г залишаємо для прикрас). Отримуємо так зване малинове пюре. У металевій мисці змішуємо яйця, цукор, 50 г масла і 5 ст. ложок вершків, ставимо суміш на водяну баню і потихеньку додаємо пюре. Коли масло розтане, суміш почне потроху густіти. Помішуємо наш майбутній крем віночком постійно. Через 15 хвилин суміш повинна повністю загуснути, знімаємо її з вогню, опускаємо в холодну воду, збиваємо поки крем повністю не охолоне. Далі переливаємо крем в заготовку з тіста і ставимо в розігріту до 150 градусів духовку на 35 хвилин. Прикрашаємо тарт збитими вершками і залишилися ягодами, зверху присипаємо цукровою пудрою.
Шоколадний тарт з малиною
Інгредієнти: крекер шоколадний - 450 г; вершкове масло - 180 г; цукор - 180 г; сіль - 1 ч. ложка; вершки жирні - 480 м; свіжа м'ята - 12 листочків; чіпси із темного шоколаду - 90 г; желатин - 2 ст. ложки; свіжа малина - 200 г; йогурт - 120 мл; вода 60 мл Приготування Розігріваємо духовку. Подрібнюємо шоколадні крекери і змішуємо їх з розтопленим маслом. Викладаємо у форму і спрессовиваем по дну і стінкам, випікаємо в духовці 20 хвилин, виймаємо й даємо охолонути. Для начинки змішуємо в невеликій каструлі вершки, 6 гілочок м'яти, цукор і сіль. Ставимо на вогонь і варимо,
помішуючи 5 хвилин. Після даємо охолонути до кімнатної температури.
Шоколад розтоплюємо на повільному вогні, інтервалами по 30 секунд. І наносимо його пензликом або ножем на боки і дно постигла основи. Прибираємо в холодильник, щоб шоколад затвердів. Наливаємо холодну воду в маленьку миску, додаємо желатин і залишаємо на 5 -10 хвилин, щоб розм'як. Коли вершки охолонуть, проціджуємо їх у мисочку і викидаємо м'яту. Повертаємо вершки в каструлю і ставимо на повільний вогонь, додаємо йогурт і желатин і помішуємо до тих пір, поки маса не стане однорідною. Акуратно викладаємо Начинку на основу тарта і прибираємо в холодильник на 7 годин. Перед подачею тарт прикрашаємо свіжими ягодами малини і залишилася м'ятою.