Цибульні супи родом з Франції, готуються вони на м'ясних бульйонах і подаються разом з тостами з хліба і сиру. Зараз ми вам розповімо, як приготувати цей чудовий суп.
Цибулевий суп з крутонами
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 500 г; м'ясний відвар - 2 л; вершкове масло - 80 г; сухе вино - 250 мл; борошно - 2 ч. ложки; скибочки багета - 4 шт.; сир - 60 г; сіль, перець. Приготування Нарізаємо цибулю півкільцями. Вершкове масло розігріваємо в каструлі, в якій товсте дно, додаємо цибулю і тушкуємо на вогні 25 - 30 хвилин. Цибулю необхідно постійно помішувати. Коли він стане м'яким і коричневого кольору, додаємо лук ложку муки, розмішуємо і пасеруємо ще 5 хвилин. Після додаємо бульйон, вино, сіль і даємо закипіти. Вогонь робимо поменше і варимо ще 35 хвилин. Хліб підсушуємо з обох сторін. Готовий суп розливаємо у вогнетривкий посуд, зверху кладемо крутони, посипаємо натертим сиром і ставимо в духовку, щоб сир розплавився.
Французький цибульний суп з крутонами
Інгредієнти: масло - 45 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; цибуля - 1 кг; сіль - 15 ст. ложки; цукор - 15 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сухе вино - 300 мл; м'ясні бульйонні кубики - 2 шт. Для крутонів:
французький багет - 5 шматків; натертий твердий сир - 80 р. Приготування Розжарюємо масло в каструлі, додаємо нарізану цибулю, сіль і обсмажуємо 15 хвилин до отримання золотистого кольору. Вогонь робимо поменше, додаємо подрібнений часник і готуємо помішуючи, до темно - коричневого кольору 20 хвилин. Вливаємо вино, розмішуємо, потім додаємо 1 літр води, розфарбовуємо бульйонні кубики і варимо ще протягом 35 хвилин. Хліб підсушуємо. Суп розливаємо по вогнетривким піали, зверху викладаємо тости, посипаємо сиром і ставимо в духовку, щоб сир розплавився.
Цибулевий суп з крутонами і тертим сиром
Інгредієнти: цибуля червона - 500 г; цибуля-порей - 150 г; часник - 2 зубчики; масло вершкове - 40 г; масло рослинне - 30 г; бульйон м'ясний - 2 л; сухе вино - 220 мл; чебрець - 2 гілочки; лавровий лист; свіжозмелений чорний перець; сіль; скибочки багета; сир -75 р. Приготування У каструлі розігріваємо вершкове і рослинне масло. Додаємо нарізану півкільцями червоний цибулю і цибулю-порей разом із зеленню готуємо його на повільному вогні 30 хвилин, регулярно помішуючи, поки цибуля не стане приємного золотого кольору. Найголовніше в цибульному супі правильно його пасерувати. Додаємо часник, листочки чебрецю, вливаємо вино, бульйон і даємо супу закипіти, зменшуємо вогонь і варимо ще 20 хвилин. В кінці додаємо спеції. Розливаємо суп в вогнетривкі тарілки, зверху викладаємо тости, посипаємо сиром і відправляємо в духовку.