Вернуться назад Распечатать

Лангет з свинини

Лангет з свинини
Лангет - прекрасне блюдо французької кухні, відоме багатьом своїм дивовижним смаком і швидким приготуванням. У перекладі з французької язика воно означає дослівно «язичок з м'яса». Якщо ви вирішили здивувати своїх рідних смачним м'ясним блюдом, то ми розповімо вам, як приготувати лангет з свинини. Подають його зазвичай з будь-яким гарніром або просто з овочевим салатом.

Рецепт лангета з свинини


Інгредієнти:

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • спеції;

  • свиняча вирізка - 400 р.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо впоперек волокон на шматочки, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо з двох сторін. Потім солимо, перчимо за смаком і паніруємо в сухарях. Сковороду з маслом добре розігріваємо, швидко викладаємо м'ясо і обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку близько 3 хвилин. Готові свинячі лангети перекладаємо на блюдо і подаємо до столу з соусом.

    Лангет з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • спеції;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Свинину заздалегідь готуємо: гарненько промиваємо під холодною водою і викладаємо на обробний стіл. Потім нарізаємо м'ясо в поперечному напрямку волокон тонкими шматочками так, щоб товщина шматочків не перевищувала 15 міліметрів. Приготовлені скибочки солимо і перчимо за смаком. В окрему мисочку просіваємо борошно пшеничне і злегка обвалюємо м'ясо. Це додасть лангету ніжну, рум'яну і золотисту скориночку. Тепер викладаємо свинячі шматочки на розігріту сковорідку з рослинним маслом і смажимо на середньому вогні.
    Через 15-20 хвилин акуратно перевертаємо м'ясо на іншу сторону і продовжуємо смажити. Готуємо лангет зі свинини на слабенькому вогні ще близько 30 хвилин. Коли м'ясо готове, знімаємо його з сковорідки, викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню петрушки, свіжими овочами або консервованими помідорами .

    Лангет з свинини з томатним соусом


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 600 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • сік томатний - 20 мл;

  • масло рослинне - 30 мл;
  • Лангет з свинини

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, нарізаємо впоперек тонкими шматочками, але не товще 15 сантиметрів, і злегка відбиваємо. Потім обвалюємо їх у борошні і присипаємо спеціями з сіллю. Тепер обсмажуємо свинину по 8-10 хвилин на кожній стороні на середньому вогні. Потім перекладаємо лангети на блюдо, а в тому ж маслечко пасеруємо кілька хвилин дрібно нашатковану цибулька. Потім вливаємо томатний сік і тушкуємо до загустіння. Подаємо м'ясо гарячим, полив рясно томатним соусом.