Курячий пудинг дуже нагадує куряче суфле . По суті, ці страви однакові і обидва представляють собою запечену гомогенну масу із курятини і різних добавок: сиру, овочів, спецій і трав. Класичне французьке блюдо стане прекрасним стартером вашої вечері чи навіть повноцінної трапезою, якщо ви дотримуєтеся дієти.
Рецепт курячого пудингу з сиром
Інгредієнти: куряче філе - 200 г; масло вершкове - 50 г; жирне молоко - 300 мл; козячий сир - 100 г; яйця курячі - 4 шт.; пшеничне борошно - 50 р; тертий пармезан - 50 г; лист лавра - 1 шт.; шніт-цибулю - 15 р. Приготування Починаємо приготування з підготовки курятини, а точніше її збиванні в ту саму гомогенну масу, про яку йшлося спочатку. Досягти абсолютної гладкості курячого фаршу можна з допомогою потужного блендера і сита, через яке в подальшому необхідно буде перетерти курятину.
Наливаємо молоко в сотейник і закладаємо в нього лист лавра, шматочок масла і трохи борошна. Варимо молочний соус, помішуючи, до закипання, після чого виймаємо лавр і закладаємо обидва види сиру: козій і пармезан. У сирний соус додаємо яєчні жовтки і нарізану цибулю. Приправляємо соус на свій розсуд, а потім змішуємо його з курячим фаршем.
Так як пудинг повинен бути легким і повітряним, необхідно додати до нього збиті яєчні білки. Збивати білки слід на високій швидкості міксера протягом 2-3 хвилин. Повітряну білкову масу необхідно акуратно вмішати в соус за допомогою лопатки, а отриману основу розподілити по змазаним керамічним форм для суфле.
Готувати курячий пудинг слід в духовій шафі при 180 градусах протягом 35 хвилин.
Якщо ви хочете приготувати курячий пудинг в мультиварці, то виберіть режим "Випічка" на 40 хвилин.
Пудинг з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 200 г; цукор - 1 ч. ложка; цибулю білий - 100 г; молоко - 500 мл; хлібна крихта - 2 1/4 ст.; листя петрушки - 2 ст. ложки; яєчні жовтки - 4 шт.; вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки; яєчні білки - 4 шт. Приготування Білий цибулю нарізаємо кільцями і заливаємо молоком. Ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, після чого молоко зливаємо, а кільця кладемо в блендер. Заливаємо молоком хлібну крихту, а потім віджимаємо її від надлишків рідини і відправляємо до цибулі. Туди ж кладемо печінку, нарізану зелень і яєчні жовтки. Збиваємо основу для пудингу разом, а потім приправляємо цукром, сіллю і меленим перцем.
Окремо збиваємо в піну яєчні білки і дуже обережно змішуємо повітряну масу з однорідною масою з хлібної крихти і печінки. Викладаємо пудинг в змащену маслом керамічну форму і випікаємо в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Як приготувати курячий пудинг?
Інгредієнти: куряче філе (нарізане кубиками) - 2 ст.; яєчні жовтки - 6 шт; яєчні білки - 6 шт.; тертий сир - 135 г; спаржа - 160 г; молоко - 375 мл; борошно - 40 г; масло вершкове; сіль, мускатний горіх, перець. Приготування У сотейнику розтоплюємо кубик вершкового масла і пасеруємо на ньому борошно. Вливаємо молоко і швидко все перемішуємо. Варимо бешамель до загустіння, приправляємо на свій розсуд.
Відварюємо спаржу і дрібно нарізаємо її. Також пропускаємо через м'ясорубку варене куряче філе. Додаємо куру, спаржу, яєчні жовтки і тертий сир в соус, перемішуємо все ще раз.
Білки збиваємо в піну і поступово вводимо в основу з курки і соусу. Розподіляємо масу для пудингу по змазаним керамічних форм, а потім випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Курячий пудинг, приготований за цим рецептом, також підходить для дітей, оскільки це блюдо не просто ситне, але і дуже смачне.