Вернуться назад Распечатать

Курячий пудинг

Курячий пудинг
Курячий пудинг дуже нагадує куряче суфле . По суті, ці страви однакові і обидва представляють собою запечену гомогенну масу із курятини і різних добавок: сиру, овочів, спецій і трав. Класичне французьке блюдо стане прекрасним стартером вашої вечері чи навіть повноцінної трапезою, якщо ви дотримуєтеся дієти.

Рецепт курячого пудингу з сиром


Інгредієнти:

  • куряче філе - 200 г;

  • масло вершкове - 50 г;

  • жирне молоко - 300 мл;

  • козячий сир - 100 г;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • пшеничне борошно - 50 р;

  • тертий пармезан - 50 г;

  • лист лавра - 1 шт.;

  • шніт-цибулю - 15 р.


  • Приготування
    Починаємо приготування з підготовки курятини, а точніше її збиванні в ту саму гомогенну масу, про яку йшлося спочатку. Досягти абсолютної гладкості курячого фаршу можна з допомогою потужного блендера і сита, через яке в подальшому необхідно буде перетерти курятину.
    Наливаємо молоко в сотейник і закладаємо в нього лист лавра, шматочок масла і трохи борошна. Варимо молочний соус, помішуючи, до закипання, після чого виймаємо лавр і закладаємо обидва види сиру: козій і пармезан. У сирний соус додаємо яєчні жовтки і нарізану цибулю. Приправляємо соус на свій розсуд, а потім змішуємо його з курячим фаршем.
    Так як пудинг повинен бути легким і повітряним, необхідно додати до нього збиті яєчні білки. Збивати білки слід на високій швидкості міксера протягом 2-3 хвилин. Повітряну білкову масу необхідно акуратно вмішати в соус за допомогою лопатки, а отриману основу розподілити по змазаним керамічним форм для суфле.
    Готувати курячий пудинг слід в духовій шафі при 180 градусах протягом 35 хвилин.
    Якщо ви хочете приготувати курячий пудинг в мультиварці, то виберіть режим "Випічка" на 40 хвилин.

    Пудинг з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 200 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • цибулю білий - 100 г;

  • молоко - 500 мл;

  • хлібна крихта - 2 1/4 ст.;

  • листя петрушки - 2 ст. ложки;

  • яєчні жовтки - 4 шт.;

  • вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки;

  • яєчні білки - 4 шт.


  • Приготування
    Білий цибулю нарізаємо кільцями і заливаємо молоком. Ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, після чого молоко зливаємо, а кільця кладемо в блендер. Заливаємо молоком хлібну крихту, а потім віджимаємо її від надлишків рідини і відправляємо до цибулі. Туди ж кладемо печінку, нарізану зелень і яєчні жовтки. Збиваємо основу для пудингу разом, а потім приправляємо цукром, сіллю і меленим перцем.
    Окремо збиваємо в піну яєчні білки і дуже обережно змішуємо повітряну масу з однорідною масою з хлібної крихти і печінки. Викладаємо пудинг в змащену маслом керамічну форму і випікаємо в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.

    Як приготувати курячий пудинг?


    Інгредієнти:

  • куряче філе (нарізане кубиками) - 2 ст.;

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • тертий сир - 135 г;

  • спаржа - 160 г;

  • молоко - 375 мл;

  • борошно - 40 г;

  • масло вершкове;

  • сіль, мускатний горіх, перець.


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо кубик вершкового масла і пасеруємо на ньому борошно. Вливаємо молоко і швидко все перемішуємо. Варимо бешамель до загустіння, приправляємо на свій розсуд.
    Курячий пудинг
    Відварюємо спаржу і дрібно нарізаємо її. Також пропускаємо через м'ясорубку варене куряче філе. Додаємо куру, спаржу, яєчні жовтки і тертий сир в соус, перемішуємо все ще раз.
    Білки збиваємо в піну і поступово вводимо в основу з курки і соусу. Розподіляємо масу для пудингу по змазаним керамічних форм, а потім випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
    Курячий пудинг, приготований за цим рецептом, також підходить для дітей, оскільки це блюдо не просто ситне, але і дуже смачне.