Парфе – традиційний десерт французької кухні. Його назва перекладається як бездоганний, прекрасний і робиться він зазвичай з вершків, збитих з цукровим піском, ваніліном і фруктовим пюре, які потім заморожують. В принципі, це ласощі можна робити практично з будь-яких фруктів і ягід, але ми сьогодні розповімо вам, як приготувати парфе з бананів. У ньому прекрасно поєднується ніжний, солодкуватий банановий смак і насичений аромат.
Рецепт бананового парфе
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; жовток яєчний – 2 шт.; цукор – 100 г; терта апельсинова цедра – 05 ч. ложки; ваніль – 1 стручок; ром – 1 ст. ложка; вода – 50 мл; лікер амаретто – 2 ст. ложки; стиглі банани – 2 шт.; лимонний сік – 2 ст. ложки; вершки – 500 мл Приготування У мисці збиваємо куряче яйце з желточками до утворення піни. Окремо кип'ятимо трохи води, всипаємо в неї цукор і проварюємо 1 хвилинку. Тепер акуратно виливаємо гарячий сироп в яєчну масу, добре розмішуючи, кидаємо терту апельсинову цедру і ванільну м'якоть. Після цього ставимо миску на холодну водяну баню і заважаємо ручним міксером до повного охолодження. Потім підмішуємо до маси амаретто і ром. Банани очистити, перетираємо їх через дрібне ситечко і скроплюємо лимонним соком. Готове бананове пюре викладаємо до маси, додаємо добре збиті вершки і розмішуємо. Форму застеляємо харчовою плівкою, наповнюємо її отриманою сумішшю і ставимо на ніч в морозилку. Перед подачею на стіл опрокидываем парфе з форми на блюдо, видаляємо плівку і нарізаємо скибочками.
Шоколадно-бананове парфе
Інгредієнти: стиглий банан – 1 шт.; сир – 150 г; густа сметана – 100 мл; чорний шоколад – 100 г; пудра цукрова – 3 ст. ложки. Приготування У блендер складаємо очищений банан, додаємо сир, сметану, половину поламаного шоколаду і додаємо цукрову пудру. Ретельно все збиваємо в однорідну пишну масу, розкладаємо її по формочках і заморожуємо. Перед подачею на стіл опускаємо їх на кілька секунд у гарячу воду і звільняємо десерт. Залишився шоколад розтоплюємо на водяній бані, викладаємо парфе на тарілочки,
прикрашаємо шматочками банана і поливаємо шоколадом.
Фруктове парфе з бананів
Інгредієнти: нежирний ванільний йогурт – 1 ст.; геркулес – 025 ст.; банан – 1 шт. Приготування У високі склянки викладаємо шарами йогурт, геркулес і різаний кружечками банан. Повторюємо порядок ще один раз, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.