Вернуться назад Распечатать

Бананове парфе

Бананове парфе
Парфе – традиційний десерт французької кухні. Його назва перекладається як бездоганний, прекрасний і робиться він зазвичай з вершків, збитих з цукровим піском, ваніліном і фруктовим пюре, які потім заморожують. В принципі, це ласощі можна робити практично з будь-яких фруктів і ягід, але ми сьогодні розповімо вам, як приготувати парфе з бананів. У ньому прекрасно поєднується ніжний, солодкуватий банановий смак і насичений аромат.

Рецепт бананового парфе


Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • жовток яєчний – 2 шт.;

  • цукор – 100 г;

  • терта апельсинова цедра – 05 ч. ложки;

  • ваніль – 1 стручок;

  • ром – 1 ст. ложка;

  • вода – 50 мл;

  • лікер амаретто – 2 ст. ложки;

  • стиглі банани – 2 шт.;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • вершки – 500 мл


  • Приготування
    У мисці збиваємо куряче яйце з желточками до утворення піни. Окремо кип'ятимо трохи води, всипаємо в неї цукор і проварюємо 1 хвилинку. Тепер акуратно виливаємо гарячий сироп в яєчну масу, добре розмішуючи, кидаємо терту апельсинову цедру і ванільну м'якоть. Після цього ставимо миску на холодну водяну баню і заважаємо ручним міксером до повного охолодження. Потім підмішуємо до маси амаретто і ром. Банани очистити, перетираємо їх через дрібне ситечко і скроплюємо лимонним соком. Готове бананове пюре викладаємо до маси, додаємо добре збиті вершки і розмішуємо. Форму застеляємо харчовою плівкою, наповнюємо її отриманою сумішшю і ставимо на ніч в морозилку. Перед подачею на стіл опрокидываем парфе з форми на блюдо, видаляємо плівку і нарізаємо скибочками.

    Шоколадно-бананове парфе


    Інгредієнти:

  • стиглий банан – 1 шт.;

  • сир – 150 г;

  • густа сметана – 100 мл;

  • чорний шоколад – 100 г;

  • пудра цукрова – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    У блендер складаємо очищений банан, додаємо сир, сметану, половину поламаного шоколаду і додаємо цукрову пудру. Ретельно все збиваємо в однорідну пишну масу, розкладаємо її по формочках і заморожуємо. Перед подачею на стіл опускаємо їх на кілька секунд у гарячу воду і звільняємо десерт. Залишився шоколад розтоплюємо на водяній бані, викладаємо парфе на тарілочки,
    Бананове парфе
    прикрашаємо шматочками банана і поливаємо шоколадом.

    Фруктове парфе з бананів


    Інгредієнти:

  • нежирний ванільний йогурт – 1 ст.;

  • геркулес – 025 ст.;

  • банан – 1 шт.


  • Приготування
    У високі склянки викладаємо шарами йогурт, геркулес і різаний кружечками банан. Повторюємо порядок ще один раз, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.