Класичне французьке фрікасе – смачне рагу з нарізаного м'яса або птиці, тушкованого в білому соусі з вином, вершками або яєчними жовтками. Серед класичних варіацій м'ясної основи числиться кура, яловичина і кролятина, але ми не підемо второваними шляхами, а приготуємо страву з індички.
Рецепт фрікасе з м'яса індички
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; філе індички - 650 г; білий цибулю - 70 г; часник - 2 зубчики; вино (біле сухе) - 200 мл; гриби - 240 г; курячий бульйон - 75 мл; оливкова олія - 40 мл; яєчні жовтки - 2 шт.; половинка лимона. Приготування Перед тим, як приготувати фрікасе, вершкове масло змішуємо з оливковою на вогні. У гаряче масло кладемо філе індички і обсмажуємо його до характерної рум'яної скоринки, після чого переміщаємо на тарілку. У тому ж жиру припускаємо цибулю з дрібно нарізаним часником близько 5 хвилин, а тим часом подрумянившееся філе нарізаємо соломкою і повертаємо на вогонь до цибулевої засмажки. Заливаємо вміст сковороди вином і тушкуємо півгодини. Через відведений час додаємо до індички гриби і продовжуємо готувати все ще півгодини. Яєчні жовтки збиваємо зі столовою ложкою води і лимонним соком, вливаємо яєчну суміш у готове блюдо, прибравши його з вогню і швидко перемішуємо.
Як готувати запіканку фрікасе?
Цей рецепт приготування фрікасе не має з класикою нічого спільного, але кращої варіації страви для великої компанії і не придумаєш.
Інгредієнти: індичка - 1 кг; білий цибулю - 70 г; кукурудза - 160 г; оливкова олія - 35 мл; оливки - 60 г; крем-сир - 240 г; вершки - 90 мл; тертий сир; чіпси. Приготування Відваривши індичку, розбираємо на дрібні волокна і змішуємо з кукурудзою, крем-сиром, вершками, обсмаженою цибулею і оливками. Викладаємо суміш у форму для випікання і готуємо при 200 градусах 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо сиром. Подаємо з чіпсами.