Вернуться назад Распечатать

Фрікасе з індички

Фрікасе з індички
Класичне французьке фрікасе – смачне рагу з нарізаного м'яса або птиці, тушкованого в білому соусі з вином, вершками або яєчними жовтками. Серед класичних варіацій м'ясної основи числиться кура, яловичина і кролятина, але ми не підемо второваними шляхами, а приготуємо страву з індички.

Рецепт фрікасе з м'яса індички


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • філе індички - 650 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • вино (біле сухе) - 200 мл;

  • гриби - 240 г;

  • курячий бульйон - 75 мл;

  • оливкова олія - 40 мл;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • половинка лимона.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати фрікасе, вершкове масло змішуємо з оливковою на вогні. У гаряче масло кладемо філе індички і обсмажуємо його до характерної рум'яної скоринки, після чого переміщаємо на тарілку. У тому ж жиру припускаємо цибулю з дрібно нарізаним часником близько 5 хвилин, а тим часом подрумянившееся філе нарізаємо соломкою і повертаємо на вогонь до цибулевої засмажки. Заливаємо вміст сковороди вином і тушкуємо півгодини. Через відведений час додаємо до індички гриби і продовжуємо готувати все ще півгодини. Яєчні жовтки збиваємо зі столовою ложкою води і лимонним соком, вливаємо яєчну суміш у готове блюдо, прибравши його з вогню і швидко перемішуємо.

    Як готувати запіканку фрікасе?


    Цей рецепт приготування фрікасе не має з класикою нічого спільного, але кращої варіації страви для великої компанії і не придумаєш.
    Інгредієнти:

  • індичка - 1 кг;

  • білий цибулю - 70 г;

  • кукурудза - 160 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • оливки - 60 г;
  • Фрікасе з індички

  • крем-сир - 240 г;

  • вершки - 90 мл;

  • тертий сир;

  • чіпси.


  • Приготування
    Відваривши індичку, розбираємо на дрібні волокна і змішуємо з кукурудзою, крем-сиром, вершками, обсмаженою цибулею і оливками. Викладаємо суміш у форму для випікання і готуємо при 200 градусах 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо сиром. Подаємо з чіпсами.