Меренга – знамените французьке повітряне ласощі, що нагадує звичайне сухе безе . Воно являє собою збиті з цукром і запечені яєчні білки. Технологія приготування цього десерту дуже копітка і складна, але якщо знати деякі секрети, то у вас вийде найсмачніші ласощі! Сьогодні ми поділимося з вами цікавими і перевіреними рецептами приготування меренги в домашніх умовах.
Рецепт меренги в домашніх умовах
Інгредієнти: цукор – 100 г; яєчні білки – 2 шт. Приготування Для приготування меренги акуратно відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші міксером, поступово всипаючи цукор, до отримання густоватой піни. Деко застеляємо гарненько пекарської папером, викладаємо безе ложкою і запікаємо приблизно 1 годину при температурі не вище 100 градусів. Потім зменшуємо її до 60 градусів і підсушуємо ласощі ще 1 годину.
Шоколадна меренга
Інгредієнти: мигдаль – 250 г; гіркий шоколад – 100 г; білки яєчні – 4 шт.; цукор – 200 р. Приготування Неочищений мигдаль подрібнюємо в блендері до однорідності, а шоколад натираємо на крупній тертці. Білки збиваємо в круту піну, додаючи цукор. Потім обережно підмішати в яєчну масу шоколад і висипаємо мигдальний порошок. Духовку запалюємо і розігріємо до 180 градусів. Деко споліскують холодною водою, витираємо, застеляємо пекарським папером і чайною ложечкою викладаємо меренговую масу. Випікаємо ласощі 15 хвилин на середньому рівні духовки. Потім охолоджуємо безешки на кухонній решітці і подаємо горіхові меренги до гарячого чаю.
Рецепт італійської меренги в домашніх умовах
Інгредієнти: білки – 2 шт.; цукор – 120 г; кип'ячена вода – 40 мл; сіль – щіпка. Приготування У миску наливаємо воду, всипаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Білки відділяємо від жовтків. Ставимо солодку воду на середній вогонь. Одночасно з цим включаємо міксер і збиваємо білки спочатку на повільній швидкості, а потім додаємо і кидаємо дрібку солі. Цукровий сироп проварюємо рівно 5 хвилин. Після цього обережно виймаємо ємність з вогню і повільно, тоненькою цівкою вливаємо у збиті білки. Міксер ми не виключаємо, а постійно збиваємо масу з сиропом до однорідного стану. Тепер перекладаємо крем меренга в кулінарний мішок і малюємо їм різноманітні візерунки на будь-яких кондитерських виробах.