Консервована квасоля повинна бути присутньою в коморі у кожної господині. З неї можна з легкістю зробити безліч швидких і поживних страв. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати легкий і ароматний суп з консервованої квасолі.
Суп з консервованої червоної квасолі
Інгредієнти: курячий окорочок – 3 шт.; консервована червона квасоля в томаті – 245 г; перлова суха крупа – 155 г; морква – 2 шт.; цибулина – 65 г; помідор – 110 г; болгарський перець – 45 г; помідор – 105 г; часник – 10 г; олія оливкова – 45 мл; зелень петрушки – за смаком; спеції. Приготування Курку обробляємо і відварюємо до напівготовності, підсолюємо бульйон за смаком. Слідом кидаємо перлову крупу, прикриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулю шаткуємо його кубиками і пасеруємо на олії до прозорості. Далі викладаємо оброблені і нашатковані соломкою овочі: морква, помідори і перець. Підрум'янюємо всі разом ще 10 хвилин і видавлюємо через прес часник. Приправляємо спеціями за смаком, додаємо рубану зелень і перемішуємо. Куряче м'ясо розбираємо на волокна, викладаємо в бульйон і додаємо квасоля з томатом. Даємо страви закипіти, варимо 5 хвилин і розливаємо готовий суп з консервованою квасолею в томатному соусі по тарілках.
Суп з консервованої білої квасолі
Інгредієнти: біла консервована квасоля – 245 г; плавлений сир – 155 г; морква – 105 г; цибулина – 45 г; часник – 10 г; біле столове вино – 310 мл; масло рослинне – 45 мл; спеції. Приготування Всі овочі обробляємо, дрібненько нарізаємо і підрум'янюємо 10 хвилин на рослинній олії, помішуючи. Потім вливаємо вино і тушкуємо на невеликому вогні. Плавлений сирок очищаємо від упаковки, рубаємо кубиками і кидаємо в киплячу воду. Акуратно перекладаємо підготовлену обжарку, доводимо до закипання, приправляємо спеціями, квасолю кидаємо і варимо суп ще 20 хвилин.
Суп з консервованою квасолею і м'ясом
Інгредієнти: червона консервована квасоля – 600 г; цибулина – 105 г; часник – 10 г; паста натуральна томатна – 3 ст. ложки; насіння гірчиці – щіпка; олія оливкова – 5 ст. ложок; картопля – 4 шт.; бекон – 100 г; м'ясо яловичини – 220 г; вода – 980 мл; спеції. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками, а цибулю з часником чистимо і дрібно шаткуємо. У сковороду наливаємо масло і підрум'янюємо спочатку підготовлені овочі, а потім додаємо м'ясо і кидаємо гірчицю. Тушкуємо 20 хвилин на слабенькому вогні, помішуючи. Після цього виливаємо томатну пасту, розведену водою, перемішуємо і тушкуємо кілька хвилин. У глибоку каструлю наливаємо фільтровану воду, кидаємо консервовану квасолю і приготовану обжарку. Варимо бульйон 30 хвилин, а потім додаємо картоплю, очищений і нарізаний кубиками. Бекон рубаємо тоненькими смужками і обсмажуємо окремо на розтопленому вершковому маслі, а потім додаємо в готовий квасолевий суп з консервованої квасолі. Підсолюємо її за смаком, вимикаємо вогонь і знімаємо посуд з плити.
Курячий суп з консервованою квасолею
Інгредієнти: біла консервована квасоля – 200 г; куряче відварне м'ясо – 210 г; бульйон курячий – 1450 мл; яйце – 1 шт.; картопля – 115 г; свіжий кріп і зелений лук – 1 пучок; лавровий лист – за смаком; спеції. Приготування Курячий бульйон виливаємо в каструлю, підігріваємо на середньому вогні, підсолюємо за смаком, додаємо лавровий лист і картоплю, нарізану соломкою. Варимо 10 хвилин, а тим часом подрібнюємо на волокна куряче м'ясо. Яйце відварюємо круто, охолодити, чистимо і кришимо кубиками. Свіжу зелень обполіскуємо, рубаємо ножем і кидаємо в суп разом з м'ясом. Додаємо консервовану білу квасолю, перемішуємо і варимо страву на невеликому вогні, прикривши кришкою, не більше 5 хвилин. В самому кінці приправляємо страва спеціями за смаком.