Вранці зовсім немає часу, щоб перекусити і зарядити свій організм бадьорістю на весь день. Пропонуємо вам кілька варіантів швидкого приготування сніданку на кожен день. Робиться він в лічені хвилини, а виходить дуже смачним, поживним і ситним. Переконайтеся в цьому самі!
Швидкий сніданок з яєць
Інгредієнти: масло вершкове – 15 г; яйце – 2 шт.; хліб – 2 шматка; сіль – за смаком. Приготування Яйця ретельно промиваємо, обсушуємо за допомогою рушники і акуратно поділяємо на білки і жовтки. Кожен жовток розкладаємо в окремі чарки, а білки збиваємо блендером до утворення міцної піни.
Хліб нарізаємо скибочками, товщиною до 1 див. Форму для випічки промазуємо вершковим маслом або прокладаємо пекарської папером. Викладаємо хлібні шматочки в один шар і на їх поверхні розподіляємо рівномірно ложкою білкову масу. Потім, в центрі кожної скибки чайною ложечкою формуємо невеликі поглиблення і ці ямки виливаємо по одному жовтку. Поміщаємо заготовки швидких бутербродів на сніданок в розігріту духовку і запікаємо до готовності. Білок повинен добре підрум'янитися, а жовток стати золотистим і глянсовим.
Швидкі млинці на сніданок
Інгредієнти: молоко – 325 мл; борошно – 525 г; яйце – 1 шт.; сіль дрібна – за смаком; вода кипяченная – 520 г; масло рослинне – 35 мл; свіжовичавлений сік лимонний – 5 мл; сода харчова – щіпка. Приготування Перед тим, як швидко приготувати ситний і смачний сніданок, в сотейник виливаємо молоко, розбиваємо яйця і збиваємо. Потім додаємо сіль, соду, ставимо посуд на середній вогонь і нагріваємо до тепленького стану, але не доводимо до закипання. Переливаємо суміш в миску, трохи охолоджуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Додаємо воду, рослинне масло і замішуємо однорідне тісто рідкувате.
Сковороду добре прогріваємо, наливаємо трохи масла, піднімаємо її й на вазі наливаємо в центр трохи тіста. Розподіляємо його по всій поверхні і обсмажуємо блін кілька хвилин до рум'яності. Після цього акуратно перевертаємо його тонкої лопаткою на іншу сторону і доводимо до готовності.
Швидка запіканка на сніданок на швидку руку - рецепт
Інгредієнти: масло рослинне – 35 мл; кабачок – 185 г; цибулина – 40 г; морква – 35 г; свіжа зелень – 20 г; яйце – 5 шт.; вода фільтрована – 10 мл; сіль. Приготування Цибулю чистимо від лушпиння, тонко шаткуємо ножем, а морквину обробляємо і подрібнюємо на тертці. Далі викладаємо овочі в сковороду, наливаємо масло, трохи води і пасеруємо кілька хвилин. Кабачок чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до обжарке і тушкуємо ще 5 хвилин, підсолюємо за смаком. Яйця розбиваємо в миску, збиваємо їх блендером, підсолюємо і кидаємо посічену свіжу зелень. Перемішаємо яєчну масу з овочевою, викладаємо у форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 165 градусів.
Швидка випічка на сніданок
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 320 г; яблука – 210 г; цукор – за смаком; лимонний сік – 1 ч. ложка; яйце – 1 шт. Приготування Отже, для приготування швидкого і смачного сніданку, готуємо всі необхідні інгредієнти. Яблука промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо. Щоб фруктова маса не потемніла, збризкуємо її трохи лимонним соком.
Листкове розморожене тісто розкачуємо на столі, розрізаємо на невеликі трикутнички і на кожен викладаємо трохи начинки. Загортаємо тісто, формуємо круасани, промазуємо їх збитим яйцем і випікаємо близько 25 хвилин в добре розігрітій духовці.