Вернуться назад Распечатать

Швидкий сніданок на швидку руку - рецепти

Швидкий сніданок на швидку руку - рецепти
Вранці зовсім немає часу, щоб перекусити і зарядити свій організм бадьорістю на весь день. Пропонуємо вам кілька варіантів швидкого приготування сніданку на кожен день. Робиться він в лічені хвилини, а виходить дуже смачним, поживним і ситним. Переконайтеся в цьому самі!

Швидкий сніданок з яєць


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 15 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • хліб – 2 шматка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Яйця ретельно промиваємо, обсушуємо за допомогою рушники і акуратно поділяємо на білки і жовтки. Кожен жовток розкладаємо в окремі чарки, а білки збиваємо блендером до утворення міцної піни.
    Хліб нарізаємо скибочками, товщиною до 1 див. Форму для випічки промазуємо вершковим маслом або прокладаємо пекарської папером. Викладаємо хлібні шматочки в один шар і на їх поверхні розподіляємо рівномірно ложкою білкову масу. Потім, в центрі кожної скибки чайною ложечкою формуємо невеликі поглиблення і ці ямки виливаємо по одному жовтку. Поміщаємо заготовки швидких бутербродів на сніданок в розігріту духовку і запікаємо до готовності. Білок повинен добре підрум'янитися, а жовток стати золотистим і глянсовим.

    Швидкі млинці на сніданок


    Інгредієнти:

  • молоко – 325 мл;

  • борошно – 525 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль дрібна – за смаком;

  • вода кипяченная – 520 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • свіжовичавлений сік лимонний – 5 мл;

  • сода харчова – щіпка.


  • Приготування
    Перед тим, як швидко приготувати ситний і смачний сніданок, в сотейник виливаємо молоко, розбиваємо яйця і збиваємо. Потім додаємо сіль, соду, ставимо посуд на середній вогонь і нагріваємо до тепленького стану, але не доводимо до закипання. Переливаємо суміш в миску, трохи охолоджуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Додаємо воду, рослинне масло і замішуємо однорідне тісто рідкувате.
    Сковороду добре прогріваємо, наливаємо трохи масла, піднімаємо її й на вазі наливаємо в центр трохи тіста. Розподіляємо його по всій поверхні і обсмажуємо блін кілька хвилин до рум'яності. Після цього акуратно перевертаємо його тонкої лопаткою на іншу сторону і доводимо до готовності.

    Швидка запіканка на сніданок на швидку руку - рецепт


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 35 мл;

  • кабачок – 185 г;

  • цибулина – 40 г;

  • морква – 35 г;

  • свіжа зелень – 20 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • вода фільтрована – 10 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю чистимо від лушпиння, тонко шаткуємо ножем, а морквину обробляємо і подрібнюємо на тертці. Далі викладаємо овочі в сковороду, наливаємо масло, трохи води і пасеруємо кілька хвилин. Кабачок чистимо, нарізаємо кубиками, додаємо до обжарке і тушкуємо ще 5 хвилин, підсолюємо за смаком. Яйця розбиваємо в миску, збиваємо їх блендером, підсолюємо і кидаємо посічену свіжу зелень. Перемішаємо яєчну масу з овочевою, викладаємо у форму для запікання і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 165 градусів.

    Швидка випічка на сніданок


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 320 г;

  • яблука – 210 г;

  • цукор – за смаком;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • яйце – 1 шт.
  • Швидкий сніданок на швидку руку - рецепти


    Приготування
    Отже, для приготування швидкого і смачного сніданку, готуємо всі необхідні інгредієнти. Яблука промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками, засипаємо цукром і ретельно перемішуємо. Щоб фруктова маса не потемніла, збризкуємо її трохи лимонним соком.
    Листкове розморожене тісто розкачуємо на столі, розрізаємо на невеликі трикутнички і на кожен викладаємо трохи начинки. Загортаємо тісто, формуємо круасани, промазуємо їх збитим яйцем і випікаємо близько 25 хвилин в добре розігрітій духовці.