Пиріг з рибними консервами – прекрасна ідея бюджетного і неймовірно ситного страви. Він припаде по душі усім присутнім і підніме настрій своїм божественним ароматом і смаком.
Заливний пиріг на кефірі з рибною консервою
Інгредієнти: Для тіста:
сода – щіпка; борошно – 365 г; сіль дрібна – щіпка; яйце – 105 г; кефір – 510 мл; цукор білий – 15 г; олія рослинна. Для начинки:
скумбрія в олії – 260 г; пір'я зеленої цибулі – за смаком; цибулина – 105 г; яйце – 105 р. Приготування Виливаємо В миску кефір, кидаємо соду і залишаємо на деякий час. Яйця збиваємо окремо з цукровим піском і сіллю, а потім виливаємо в кефір. Всипаємо борошно, просіваючи її обережно через сито.
Скумбрію виймаємо з банки і розминаємо виделкою. Цибулю чистимо і разом із зеленим дрібненько шаткуємо. Яйця відварюємо 10 хвилин, а потім знімаємо шкаралупу і рубаємо кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти для начинки в каструльці і перемішуємо.
Форму для запікання промазуємо маслом, виливаємо трохи тіста і розподіляємо рівним шаром начинку. Зверху виливаємо тісто, розрівнюємо і випікаємо пиріг на кефірі з рибними консервами до готовності при 175 градусах.
Пиріг з рибною консервою і рисом
Інгредієнти: консерви – 1 банка; рис – 1 ст.; борошно – 35 г; масло рослинне – 35 мл; цибуля – 2 шт.; майонез – 25 мл; тісто дріжджове – 970 р. Приготування Лук очищаємо, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо до рум'яного кольору на рослинній маслечко. Прибираємо посуд з плити і додаємо відварену заздалегідь рис. Викладаємо зверху рибу, розминаємо її вилочкою і кладемо майонез за смаком. Все перемішуємо і відставляємо готову начинку в бік.
Дріжджове тісто розминаємо руками, ділимо на 2 частини, більшу розкачуємо і викладаємо на промаслений лист. Далі розподіляємо рівномірно рибну начинку і накриваємо залишилися пластом тіста. Защипуємо краї щільно між собою і в центрі заготовки робимо отвір. Відправляємо пиріг з рибних консервів в духовку і випікаємо до готовності.
Пиріг з рибною консервою і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 320 г; кефір – 215 мл; яйце – 105 г; сіль дрібна – щіпка; сода – щіпка. Для начинки:
картопля – 115 г; горбуша в олії – 240 г; яйце – 155 г; цибулю зелений та свіжий кріп – за смаком; спеції. Яйця збиваємо, додаємо сіль, борошно, соду, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Яйця і картоплю заздалегідь відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками, а рибу розминаємо виделкою.
Форму промазуємо маслом і викладаємо трохи тіста. Далі розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом. Випікаємо пиріг 35 хвилин у духовці.
Пиріг з листкового тіста з рибними консервами
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто – 525 г; яйце – 155 г; риба в маслі – 245 г; цибулина – 105 г; рис – 110 г; спеції; олія рослинна. Приготування Для приготування пирога з рибних консервів на швидку руку, готуємо всі інгредієнти. Рис заздалегідь
відварюємо до напівготовності, а потім ретельно промиваємо. Яйця варимо круто. Лук очищаємо і шаткуємо тонкими півкільцями. В розпечену сковорідку наливаємо трохи масла, викладаємо цибулю і підрум'янюємо його кілька хвилин. Консервовану рибу перекладаємо в миску, виймаємо великі кістки і розминаємо виделкою. Додаємо відварений рис, цибулю, яйця, натерті на крупній терочке, підсолюємо і посипаємо за смаком меленим перцем.
Розморожене тісто розрізаємо на 2 частини і велику розкладаємо в промасленим формі так, щоб звисали краю. Далі розподіляємо рівномірно начинку і накриваємо залишилися тестом, щільно защипывая краю. Промазуємо пиріг яєчним жовтком, наколюємо поверхню виделкою і випікаємо 35 хвилин.