Різна випічка з начинкою з риби або м'яса виходить неймовірно смачною і дуже ситною. Вона може повноцінно замінити, наприклад, вечеря. Як самостійно зробити пиріг з картоплею і рибою в духовці, розповімо нижче.
Швидкий пиріг з рибою і картоплею
Інгредієнти: сметана густа – 250 г; майонез 67% жирності – 300 г; борошно пшеничне просеянная – 200 г; відварну картоплю – 2-3 шт.; курячі яйця – 3 шт.; сода – 1/2 ч. ложки; цибуля – 170 г; консерва рибна – 1 банку. Приготування У миску розбиваємо яйця збиваємо їх, додаємо сметану, майонез, соду і добре розмішуємо. Тепер додаємо просіяне борошно і розмішуємо. Форму змащуємо маслом, покласти в неї половину тіста, на нього покласти тоненько нарізану картоплю, півкільця цибулі і розім'яту рибну консерву. Зверху заливаємо рештою тестом і готуємо 20 хвилин в добре нагрітій духовці.
Листковий пиріг з консервованою рибою і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне просеянная – 150 г; маргарин або масло – 100 г; сметана густа – 3 ст. ложки; сіль. Для начинки:
цибуля – 100 г; рибна консерва – 1 банка; борошно – 20 г; картопля – 3 шт.; зелень кропу – 30 г; густа сметана – 200 г; курячі яйця – 4 шт. Приготування У попередньо розтоплений і охолоджений маргарин кладемо сіль, сметану, погашену соду, просіяне через сито борошно і замішуємо однорідне гладке тісто. Стіл притрушиваем борошном, тісто розкачуємо пластом товщиною 15-20 мм Поміщаємо його у форму, формуємо бортики. Розминаємо рибні консерви, додаємо до них подрібнений цибулю, подрібнену варену картоплю і рівним шаром покласти начинку на тісто. Яйця розтираємо зі сметаною, підсипаємо борошно і знову перемішуємо. Заливаємо цією сумішшю пиріг, зверху притрушиваем кропом. Випікаємо пиріг з рибною консервою і картоплею при помірній температурі близько 45 хвилин.
Пиріг з картоплею і консервованою рибою
Інгредієнти: тісто дріжджове готове – 900 г; молоко – 90 мл; цибуля – 250 г; картопля середнього розміру – 3 шт.; куряче яйце – 1 шт.; консерва рибна – 1 банка; спеції; сіль. Приготування Спочатку варимо картоплю, потім розминаємо її в пюре, розвести молоком, приправляємо спеціями, підсолюємо. Обсмажуємо до рум'яності подрібнену цибулю. Тісто ділимо на 2 частини – одну більше, інший - менше. У змащену форму викладаємо велику частину тіста. Рибні консерви розминаємо, з'єднуємо з обсмаженою цибулею і картопляним пюре. Отриману масу рівним шаром кладемо на тісто, зверху розміщуємо тісто і скріплюємо краю. Верх пирога змащуємо збитим яйцем, щоб він добре підрум'янилася. Випікаємо При 180 градусах 40 хвилин.
За такою ж технологією можна спекти пиріг з консервованою рибою і картоплею. Для цього підійде і дріжджове і бездріжджове готове листкове тісто.