Якщо ви стежите за своїм раціоном і намагаєтеся скинути вагу до настання купального сезону, то про мафінах (в їх класичному вигляді) доведеться на якийсь час забути, або замінити їх цим незвичайним аналогом. Курячі мафіни складаються з курячого фаршу і доповнюються спеціями, або овочами, травами, беконом, сиром. У готовому продукті мінімум вуглеводів і максимум білка.
Курячі мафіни з сиром - рецепт
Якщо ви хочете урізноманітнити смак курятини, то крім спецій можна пускати в хід сир. Різні види сиру будуть давати різні смакові відтінки страви.
Інгредієнти: курятина - 380 г; яйця - 2 шт.; стебло селери ; сушений лук - 1 ч. ложка; суміш приправ для курки - 1/2 ч. ложки; тертий сир - 85 р. Приготування Перетворіть курятину у фарш і вбийте до неї яйця. Додайте спеції зі списку, а потім дрібно нарізану селеру. Останній штрих – тертий сир. Готову суміш ретельно збийте блендером, щоб отримати пастоподібну масу. Далі розподіліть курячий фарш з шести осередків форми для маффінів і відправте все запікати півгодини при 180.
Курячі мафіни з грибами в духовці
Зробити вміст білка в готовому блюді ще вище допоможе сир. Не варто боятися дивного, на перший погляд, поєднання курячого м'яса і сиру, оскільки результат виходить напрочуд смачним, а крім іншого і корисним.
Інгредієнти: сир - 65 г; тертий сир - 35 г; жменю маслин; печериці - 115 г; яйце - 1 шт.; сушений часник і орегано - 1 ч. ложці; куряче філе - 740 г; щіпка паприки. Приготування Нарізавши гриби, обсмажте їх, приправивши травами і сіллю.
Щоб суміш вийшла більш однорідною, краще скористатися потужним блендером. Збийте разом сир, курятину і сир. Посоліть все і змішайте з яйцем. Додайте шматочки грибів, дрібку солі і паприку. Масу, за своєю консистенцією нагадує мус, розкладіть по шести осередків форми, відправте в духовку на півгодини при 180. Мафіни з курячого фаршу можна подавати гарячими або повторно розігрівати перед трапезою, на консистенції страви це не позначиться.
Мафіни з курячої грудки
Якщо у вашому розпорядженні є відварна курятина, то її теж можна використовувати для мафінів, взявши за основу цей рецепт.
Інгредієнти: курятина - 190 г; вершки - 55 мл; вершкове масло - 35 г; яйце - 1 шт.; борошно - 115 г; розпушувач - 5 г; зелень петрушки. Приготування Курятину розберіть на волокна і викладіть їх у клітинки форми для мафінів. Збийте розтоплене масло з яйцем і вершками, а потім додати суміш борошна з розпушувачем. Готовим тестом залийте курку і відправте всі запікатися на 20 хвилин при 180 градусах. Посипте петрушкою у фіналі.