Вернуться назад Распечатать

Курячі мафіни

Курячі мафіни
Якщо ви стежите за своїм раціоном і намагаєтеся скинути вагу до настання купального сезону, то про мафінах (в їх класичному вигляді) доведеться на якийсь час забути, або замінити їх цим незвичайним аналогом. Курячі мафіни складаються з курячого фаршу і доповнюються спеціями, або овочами, травами, беконом, сиром. У готовому продукті мінімум вуглеводів і максимум білка.

Курячі мафіни з сиром - рецепт


Якщо ви хочете урізноманітнити смак курятини, то крім спецій можна пускати в хід сир. Різні види сиру будуть давати різні смакові відтінки страви.
Інгредієнти:

  • курятина - 380 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • стебло селери ;

  • сушений лук - 1 ч. ложка;

  • суміш приправ для курки - 1/2 ч. ложки;

  • тертий сир - 85 р.


  • Приготування
    Перетворіть курятину у фарш і вбийте до неї яйця. Додайте спеції зі списку, а потім дрібно нарізану селеру. Останній штрих – тертий сир. Готову суміш ретельно збийте блендером, щоб отримати пастоподібну масу. Далі розподіліть курячий фарш з шести осередків форми для маффінів і відправте все запікати півгодини при 180.

    Курячі мафіни з грибами в духовці


    Зробити вміст білка в готовому блюді ще вище допоможе сир. Не варто боятися дивного, на перший погляд, поєднання курячого м'яса і сиру, оскільки результат виходить напрочуд смачним, а крім іншого і корисним.
    Інгредієнти:

  • сир - 65 г;

  • тертий сир - 35 г;

  • жменю маслин;

  • печериці - 115 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушений часник і орегано - 1 ч. ложці;

  • куряче філе - 740 г;

  • щіпка паприки.


  • Приготування
    Нарізавши гриби, обсмажте їх, приправивши травами і сіллю.
    Щоб суміш вийшла більш однорідною, краще скористатися потужним блендером. Збийте разом сир, курятину і сир. Посоліть все і змішайте з яйцем. Додайте шматочки грибів, дрібку солі і паприку. Масу, за своєю консистенцією нагадує мус, розкладіть по шести осередків форми, відправте в духовку на півгодини при 180. Мафіни з курячого фаршу можна подавати гарячими або повторно розігрівати перед трапезою, на консистенції страви це не позначиться.

    Мафіни з курячої грудки


    Якщо у вашому розпорядженні є відварна курятина, то її теж можна використовувати для мафінів, взявши за основу цей рецепт.
    Інгредієнти:

  • курятина - 190 г;

  • вершки - 55 мл;

  • вершкове масло - 35 г;
  • Курячі мафіни

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 115 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Курятину розберіть на волокна і викладіть їх у клітинки форми для мафінів. Збийте розтоплене масло з яйцем і вершками, а потім додати суміш борошна з розпушувачем. Готовим тестом залийте курку і відправте всі запікатися на 20 хвилин при 180 градусах. Посипте петрушкою у фіналі.