Тушкована в сметані курка з часником – оригінальне і абсолютно нескладне блюдо, яке чудово підійде і для повсякденного сімейного обіду, і для святкового вечері. М'ясо виходить соковитим, а подавати його можна з будь-яким гарніром.
Курка тушкована з овочами в сметані
Інгредієнти: картопля – 325 г; морква – 105 г; часник – 3 зубки; кабачок – 255 г; цибулина – 2 шт.; помідор – 305 м; курка – 735 г; спеції – на смак; сметана нежирна – 105 мл Приготування Отже, всі овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними скибочками. Куряче м'ясо рубаємо порційними шматочками і складаємо всі інгредієнти в глибоку каструлю. Приправляємо вміст спеціями, заливаємо сметаною, видавлюємо через прес часник і ретельно перемішуємо. Маринуємо близько години, а потім ставимо на невеликий вогонь і тушкуємо блюдо 45 хвилин, прикривши кришкою.
Рецепт тушкованої курки в сметані
Інгредієнти: курячі стегенця – 4 шт.; цибулина – 75 г; часник сушений – 10 г; бульйон курячий– 245 мл; сметана – 205 мл; мелена солодка паприка – 1 ст. ложка; рослинна олія; спеції – на смак. Приготування З курячих стегон акуратно знімаємо шкіру, видаляємо кістки і розбираємо м'ясо на невеликі шматочки. Підсмажуємо його в розігрітому рослинному масло і викладаємо в миску. В дірі сковороді підрум'янюємо тоненько нашатковану цибулю, підсолюємо за смаком, посипаємо паприкою і видавлюємо через прес часник. Слідом вливаємо бульйон і повертаємо м'ясо в сковороду. Добре перемішуємо вміст і тушкуємо блюдо 25 хвилин, прикривши кришкою. Потім додаємо сметану і тушкуємо до повної готовності м'яса. Ось і все, філе курки тушкована в сметані готово!
Рецепт курки, тушкованої в сметані з часником
Інгредієнти: курка – 745 г; сметана – 155 мл; вода – 05 склянки; паприка – за смаком; спеції; цибулина – 55 г; часник – 15 г; борошно – 30 р. Приготування Курку обробити, обрізаємо шкіру і розбираємо м'ясо на порційні шматки. Потім посипаємо його паприкою, спеціями і обсмажуємо на промасленим сковороді, прикривши кришкою. Через 25 хвилин додаємо подрібнену цибулю з часником і всипаємо борошно. Виливаємо сметану, воду, процес гасіння до повної готовності страви займе не більше 15 хвилин, і не забудь ті покласти сіль за смаком.
Тушкована курка з підливою зі сметаною
Інгредієнти: курка – 985 г; цибулина – 55 г; вода – 105 мл; томатний сік – 105 мл; сметана – 115 мл; масло рослинне – 30 мл; борошно – 25 г; часник – 2 зубки; спеції ; свіжа петрушка. Приготування Оброблене куряче м'ясо рубаємо шматочками і підрум'янюємо до напівготовності в гарячому маслі. Потім додаємо подрібнену цибулю, часник, заливаємо водою, підсолюємо за смаком і тушкуємо 35 хвилин. Сметану змішуємо з борошном, додаємо томатний сік і рубану петрушку. Приготовану суміш вливаємо в курку, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні ще 10 хвилин.