Перлова каша – корисне і досить просте блюдо, яке може виступати не тільки в якості ситного гарніру, але і як самостійну страву. Пропонуємо вам прості рецепти, з яких ви дізнаєтеся, як швидко зварити перлову кашу на воді. Таке блюдо можна готувати в розвантажувальний день або пост .
Рецепт приготування перлової каші на воді
Інгредієнти: перлова суха крупа – 190 г; вода – 955 мл; сіль йодована – 05 ч. ложки; олія оливкова – 25 мл Приготування Пропонуємо вам рецепт приготування перлової каші на воді без замочування. Суху крупу промиваємо кілька разів і відкидаємо на сито. Емальовану каструлю наповнюємо водою, ставимо посуд на вогонь, доводимо вміст до закипання і додаємо перловку. Даємо їй проваритися хвилин 7-10 а потім відкидаємо на друшляк і добре промиваємо. У каструлю наливаємо свіжу фільтровану воду, підсолюємо за смаком і після закипання кидаємо крупу. Зверху прикриваємо кришкою і тушкуємо кашу на слабенькому вогні 25 хвилин. Готову кашу викладаємо на тарілку і заправляємо рослинним маслом.
Рецепт перлової каші на воді в мультиварці
Інгредієнти: крупа суха перлова – 385 г; вода – 975 мл; масло вершкове – на смак; сіль йодована. Приготування Воду заздалегідь кип'ятимо і ошпарюємо нею добре промиту крупу. Залишаємо все на 20 хвилин, а потім перекладаємо вміст в чашу мультиварки, висипаємо перловку і посипаємо йодованою сіллю. Заливаємо джерельною водою в рівній пропорції 1:2. Тепер закриваємо прилад кришкою, вибираємо на дисплеї програму «Варка експрес» або просто «Гречка». Після сигналу готовності додаємо в кашу шматочок вершкового масла. Знову закриваємо і залишаємо кашу на «Підігріві» ще хвилин 15.
Рецепт смачною перлової каші на воді
Інгредієнти: крупа суха перлова – 185 г; вода – 555 мл; цибуля ріпчаста – 55 г; масло топлене – 65 г; сіль і перець мелений – на смак. Приготування А ось ще один цікавий рецепт перлової каші на воді: крупу перебираємо від сміття, промиваємо, ошпарюємо окропом і відварюємо кілька хвилин. Потім розкладаємо перловку в глиняні горщики, заливаємо гарячою підсоленою водою, додаємо половину топленого масла і ретельно все перемішуємо. Накриваємо зверху і готуємо кашу в духовці до готовності. Цибулю чистимо, шаткуємо кільцями і підрум'янюємо на останньому масло до золотавого кольору, поперчив злегка. Готову кашу посипаємо обсмаженою цибулею і подаємо.