Рекомендуємо рецепти приготування простих, але разом з тим неймовірно апетитних і смачних страв з баклажанів, в поєднанні з сиром і часником. Дивовижний сам по собі смак овоча, доповнений вершковою сирної ноткою і пікантністю часникових зубчиків не залишить вас байдужими і стане одним з найулюбленіших.
Рулети з баклажанів з сиром і часником
Інгредієнти: баклажановые плоди – 2 шт.; сир пікантний твердий – 120 г; часникові зубці – 2-4 шт.; зелень свіжа на вибір – 05 пучка; олія рослинна рафінована – 55 мл; класичний майонез – 120 г; волоські горіхи подрібнені – 1 жменя; свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 невелика щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування Для приготування рулетиків промиті і обсушені баклажановые плоди розрізаємо на поздовжні слайсы товщиною приблизно три-чотири міліметри. Приправляємо їх після цього сіллю, укладаємо в миску, покласти зверху вантаж і даємо заготівлях постояти протягом тридцяти хвилин. Таким чином ми позбавимося від зайвої вологи і гіркоти, притаманною баклажанів. По закінченні часу промиваємо овочеві скибочки під проточною холодною водою і обсушуємо ретельним чином.
Тепер прогріваємо на сковороді невелика кількість рослинного масла без запаху і обсмажуємо баклажановые смуги до легкого підрум'янення з обох сторін, а потім маємо на деякий час на серветці або паперовому рушнику.
Для приготування начинки перетираємо через тертку сир твердий, видавлюємо через прес очищені часникові зубці, отримані компоненти змішуємо в мисці і заправляємо за смаком майонезом, меленої сумішшю п'яти перців і подрібненою свіжою зеленню.
По центру кожної баклажановой смуги накладаємо за допомогою столової ложки підготовлену для наповнення масу і звертаємо вироби рулетиками. Для подачі таку закуску з баклажанів з часником і сиром укладаємо на блюдо, притрушиваем подрібненими волоськими горішками і прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Як приготувати фаршировані баклажани, запечені з сиром і часником?
Інгредієнти: баклажановые плоди – 2 шт.; сир пікантний твердий – 80 г; часникові зубці – 2 шт.; яйця курячі середнього розміру – 2 шт.; класичний майонез – 45-60 г; свіжа зелень – за смаком; свежесмолотая суміш п'яти перців – 1 невелика щіпка; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування Для фарширування стиглі баклажановые плоди позбавляємо від плодоніжок, розрізаємо навпіл і видаляємо середину з насінням. Після цього занурюємо заготовки в киплячу, трохи підсолену воду і витримуємо при повільному кипінні до пом'якшення. За цей час відварюємо також, очищаємо і дрібно рубаємо курячі яйця, перетираємо на тертці сир і очищені часникові зубці, змішуємо всі інгредієнти в мисці й заправляємо за смаком майонезом і меленої сумішшю п'яти перців.
Трохи відварені половинки баклажановых плодів фаршируємо приготовленою сумішшю з сиру, яєць і часнику і розташовуємо на деку. Поміщаємо нагріте блюдо в духовку і даємо запектися при максимальній температурі протягом семи-десяти хвилин.
Смажені баклажани з сиром і часником
Інгредієнти: баклажановые плоди – 2 шт.; сир пікантний твердий – 120 г; часникові зубці – 2 шт.; класичний майонез – 45-60 г; свіжа зелень – за смаком; олія рослинна рафінована – 40 мл; кухонна сіль – 2 щіпки. Приготування Для приготування даного страви промиті баклажановые плоди нарізаємо кружальцями товщиною близько одного сантиметра, викладаємо на обробну дошку або на широке блюдо, підсолюємо і даємо пустити сік і віддати гіркоту протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин. Після цього промаківающімі вологу серветками і викладаємо скибочки в прогріте рослинне масло на сковороду. Даємо овочу підрум'янитися з двох сторін, а після цього кожен гурток присмачую майонезом, дрібненько нарубаним часником і свіжою зеленню, притрушиваем також твердим сиром і залишаємо під кришкою на помірному вогні до повного розплавлення сирної стружки.