Капусту, забарвлену буряком, часто називають капустою по-корейськи хоча до корейської кухні вона не має абсолютно ніякого відношення, що, втім, зовсім не робить це блюдо не вартим уваги. Привабливий яскравий колір, разом з легкої гостротою і ароматом часнику і приємною хрустку текстуру самих капустяного листя, роблять це блюдо ідеальної холодною закускою. Нижче ми обговоримо рецепти швидкого приготування капусти з буряком і часником.
Квашена капуста з буряком і часником
Класичної квашеною капустою готову страву назвати не можна, надто мало часу проходить, а от маринованої – будь ласка. Це блюдо не тільки приголомшливо яскраве і смачне, але і дивно просто готується.
Інгредієнти: капуста - 580 г; часник - 1 головка (велика); морква - 90 г; буряк - 90 г; цукор - 135 г; оцет - 145 мл; лист лавра - 3 шт.; горошини перцю - 3-5 шт. Приготування Почніть з підготовки маринаду, оскільки йому необхідно буде встигнути охолодитися. До літру води всипте цукор, додайте пару столових ложок солі, влийте оцет, покладіть лавр і перець горошком. Додайте суміш на сильному вогні і дочекайтеся її закипання. Киплячий маринад зніміть і дайте охолонути.
Не гаючи часу, прийміть за овочі. Так як морква і буряк з часником відіграють роль смакових добавок і барвників в цьому рецепті – їх можна нарізати на великі брусочки. Саму ж капусту ділять на квадрати. Овочі змішують у великій тарі або порційно розкладають по банках. У кожну з баночок кладуть нарізаний часник. Тепер залишається залити овочі маринадом і залишити в холоді. Через пару днів швидка капуста з буряком і часником буде готова.
Рецепт маринованої капусти з буряком і часником
Не любите оцет? Тоді приготуйте капусту з буряком і часником без оцту. Щоб закуска не вийшла надмірно солодкої у підсумку, влийте трохи сік лимона.
На цей спосіб і зовсім підуть лічені години, оскільки капусту необхідно буде залити гарячим розсолом, а не наполягати в холоді.
Інгредієнти: буряк - 110 г; морква - 110 г; капуста - 18 кг; часник - 6 зубчиків; вода - 230 мл; цукор - 55 г; рослинне масло - 115 мл; сік лимона - 65 мл Приготування Перед тим, як зробити капусту з буряком і часником, займіться підготовкою всіх овочів з рецепту. Крупно нашаткуйте капусту, а морква з буряком шинкуйте дрібніші. Розподілите часникові зубки на пелюстки і змішайте овочі разом. Окріп змішайте з лимонною кислотою, олією і сіллю. Розчиніть в суміші цукрові кристали, а потім залийте овочі гарячим розсолом. Через 3-4 години перемістіть всі в холодильник для охолодження перед подачею.