Вернуться назад Распечатать

Капуста з буряком і часником швидкого приготування

Капуста з буряком і часником швидкого приготування
Капусту, забарвлену буряком, часто називають капустою по-корейськи хоча до корейської кухні вона не має абсолютно ніякого відношення, що, втім, зовсім не робить це блюдо не вартим уваги. Привабливий яскравий колір, разом з легкої гостротою і ароматом часнику і приємною хрустку текстуру самих капустяного листя, роблять це блюдо ідеальної холодною закускою. Нижче ми обговоримо рецепти швидкого приготування капусти з буряком і часником.

Квашена капуста з буряком і часником


Класичної квашеною капустою готову страву назвати не можна, надто мало часу проходить, а от маринованої – будь ласка. Це блюдо не тільки приголомшливо яскраве і смачне, але і дивно просто готується.
Інгредієнти:

  • капуста - 580 г;

  • часник - 1 головка (велика);

  • морква - 90 г;

  • буряк - 90 г;

  • цукор - 135 г;

  • оцет - 145 мл;

  • лист лавра - 3 шт.;

  • горошини перцю - 3-5 шт.


  • Приготування
    Почніть з підготовки маринаду, оскільки йому необхідно буде встигнути охолодитися. До літру води всипте цукор, додайте пару столових ложок солі, влийте оцет, покладіть лавр і перець горошком. Додайте суміш на сильному вогні і дочекайтеся її закипання. Киплячий маринад зніміть і дайте охолонути.
    Не гаючи часу, прийміть за овочі. Так як морква і буряк з часником відіграють роль смакових добавок і барвників в цьому рецепті – їх можна нарізати на великі брусочки. Саму ж капусту ділять на квадрати. Овочі змішують у великій тарі або порційно розкладають по банках. У кожну з баночок кладуть нарізаний часник. Тепер залишається залити овочі маринадом і залишити в холоді. Через пару днів швидка капуста з буряком і часником буде готова.

    Рецепт маринованої капусти з буряком і часником


    Не любите оцет? Тоді приготуйте капусту з буряком і часником без оцту. Щоб закуска не вийшла надмірно солодкої у підсумку, влийте трохи сік лимона.
    На цей спосіб і зовсім підуть лічені години, оскільки капусту необхідно буде залити гарячим розсолом, а не наполягати в холоді.
    Інгредієнти:

  • буряк - 110 г;

  • морква - 110 г;

  • капуста - 18 кг;

  • часник - 6 зубчиків;

  • вода - 230 мл;

  • цукор - 55 г;

  • рослинне масло - 115 мл;
  • Капуста з буряком і часником швидкого приготування

  • сік лимона - 65 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити капусту з буряком і часником, займіться підготовкою всіх овочів з рецепту. Крупно нашаткуйте капусту, а морква з буряком шинкуйте дрібніші. Розподілите часникові зубки на пелюстки і змішайте овочі разом. Окріп змішайте з лимонною кислотою, олією і сіллю. Розчиніть в суміші цукрові кристали, а потім залийте овочі гарячим розсолом. Через 3-4 години перемістіть всі в холодильник для охолодження перед подачею.