Той, хто пробував поєднання шпротів і свіжого огірка, по достоїнству оцінять запропоновані рецепти бутербродів. А для кого така кулінарна комбінація в новинку - обов'язково рекомендуємо приготувати і продегустувати подібні вироби, скориставшись ідеями з варіантів нижче.
Як зробити бутерброди зі шпротами і огірком?
Інгредієнти: білий батон – 1 шт.; огірки свіжі – 380 г; шпроти – 1 банка; майонез класичний – 75 г; гілочки свіжої зелені – за смаком; часникові зубці – 2-3 шт. Приготування Найсмачніші бутерброди зі шпротами виходять на смаженому хлібі. Тому наріжемо білий батон скибочками завтовшки приблизно до півтора сантиметрів і присмажимо їх на сухій сковороді або в тостері. Майонез змішуємо з очищеними і продавленными через прес часниковими зубцями і промазуємо отриманою сумішшю рум'яні хлібні скибочки. Огірки миємо, обсушуємо, ріжемо навскоси овальними скибочками, які викладаємо по одному чи два, залежно від розміру, на кожен бутерброд. Зверху кладемо по дві шпротинки і прикрашаємо бутерброди свіжою зеленню.
Дуже смачно якщо зробити бутерброди зі шпротами огірком і свіжим помідором, нарізавши його гуртками і доповнивши ними блюдо.
Як приготувати бутерброди зі шпротами, огірком і яйцем?
Інгредієнти: білий батон – 1 шт.; огірки свіжі – 380 г; шпроти – 1 банка; великі курячі яйця – 3 шт.; майонез класичний – 75 г; гілочки свіжої зелені – за смаком; часникові зубці – 2-3 шт. Приготування В даному випадку наші бутерброди будуть з відвареними яйцями. Тому першим ділом поміщаємо курячі яйця в ємність з водою і після закипання проварюємо протягом десяти хвилин. По готовності перекладаємо їх на хвилинку в крижану воду, а потім очищаємо, перетираємо через тертку і змішуємо з майонезом.
Хліб можна використовувати і свіжий, але все ж набагато цікавіше смак бутербродів, якщо скибочки підсмажити в тостері, на сухій сковороді або підрум'янити при максимальній температурі в духовці. Поки хлібні шматки гарячі, натираємо їх часниковими зубчиками з одного боку. При використанні свіжого хліба очищені і видавлені часникові зубці слід додавати в суміш яєць і майонезу.
Тепер накладаємо на натерту часником бік хлібця трохи яєчної маси, розподіляємо її рівномірно, а зверху викладаємо нарізані кружальцями свіжі огірочки, одну-дві шпротины і гілочку свіжої зелені. При бажанні зелень можна нарізати і посипати нею вироби.