Сир із зеленню і часником – прекрасна закуска, яка порушить апетит навіть у ситої людини! Її завжди можна подати з різними доповненнями і вона відмінно підходить як для буденного столу, так і для фуршету.
Рецепт сиру з часником і зеленню
Інгредієнти: сир сільський – 255 г; сметана нежирна – 35 мл; часник – 2 зубки; свіжий пучок кропу; сіль і чорний перець – на смак. Приготування Кріп промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Додаємо до сиру, перемішуємо і заливаємо сметаною. Кидаємо нашатковану кріп і злегка збиваємо до отримання однорідної, рідкої маси. Підсолюємо, перчимо соус із сиру з часником і зеленню, за бажанням збиваємо блендером, а потім перекладаємо в красиву пиалку.
Сир із зеленню, часником і огірком
Інгредієнти: сир 5% – 305 м; свіжий огірок – 55 г; кріп свіжий – 45 г; петрушка свіжа – 35 г; сметана 25% – 35 мл; сушений майоран; спеції – за смаком. Приготування Сухий сир перекладаємо в чисту миску, додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Слідом додаємо спеції, майоран і сметану. Злегка збиваємо масу до однорідності. Свіжий огірок обполіскуємо, обсушуємо, кришимо тоненькою соломкою і кладемо в миску. Знову все гарненько перемішуємо, перекладаємо в красиву креманку і подаємо пасту з сиру з зеленню і часником до столу з грінками .
Кульки з сиру з часником і зеленню
Інгредієнти: сир нежирний – 405 г; сметана жирна – 55 мл; куряче яйце відбірне – 3 шт.; морква корейська – 100 г; солоні фісташки – 55 г; свіжа зелень; огірок свіжий – 1 шт.; часник – 3 зубки; спеції. Приготування Відварюємо яйця попередньо, а потім чистимо і подрібнюємо на тертці окремо білок і жовток. З корейською
моркви обережно зливаємо всю рідину і дрібно нарізаємо. Фісташки очищаємо і рубаємо ножем. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо, нарізаємо і додаємо в сир. Заправляємо сметаною, кидаємо моркву, зелень, яєчні білки, горішки і ретельно перемішуємо. Видавлюємо в масу кілька зубчиків часнику, через прес. Тепер змочуємо руки в воду, беремо трохи сирної суміші і формуємо невеличкі кульки. Відправляємо їх на годину в холодильник, а потім готову закуску з сиру з часником і зеленню подаємо на красивому блюді, застеленому салатними листям. Зверху прикрашаємо дрібно натертим жовтком і скибочками свіжого огірка.