Багато хто з нас просто обожнюють шашлики. А приготувати їх традиційним способом на природі на мангалі не завжди є можливість. Але це не біда і зовсім не привід відмовлятися від улюблених ласощів. Як приготувати шашлик в духовці в рукаві, читайте нижче.
Шашлик в духовці в рукаві
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; лимонний сік – 30 мл; цибуля – 500 г; оцет – 40 мл; суміш перців; сіль крупна; приправа для шашлику; цукор – 25 р. Приготування Свинину ріжемо шматочками, викладаємо на робочу поверхню, накриваємо плівкою і добре відбиваємо. Знімаємо плівку, натираємо м'ясо сіллю, спеціями і знову відбиваємо. Покласти м'ясо в миску, додаємо приправу для шашлику, подрібнену цибулину. Добре розминаємо руками, щоб виділився сік. Прибираємо маринуватися в холод на 2 години. Готуємо решті цибулю ріжемо його півкільцями, покласти в миску, вливаємо окріп, оцет, всипаємо цукор і підсолюємо. Також можна додати лимонний сік. Знову добре розмішуємо і залишаємо маринуватися. Тепер добре прогріваємо духовку на деко кладемо рукав для запікання, з одного боку скріплюємо краю. Поміщаємо в нього замаринований цибулю, на нього – м'ясо і скріплюємо рукав. Зверху в плівці робимо кілька невеликих отворів. Відправляємо в гарячу духовку і запікаємо близько 15 годин. Якщо хочеться, щоб шашлик в рукаві на цибулевої подушці вийшов з рум'яною скоринкою, то хвилин за 10 до закінчення процесу запікання рукав розрізаємо.
Шашлик з курки в духовці в рукаві
Інгредієнти: філе курячої грудки – 700 г; масло рослинне – 40 мл; часник – 3 зубчики; цукровий пісок – 30 г; соус соєвий – 50 мл; коріандр; сіль. Приготування Куряче філе ріжемо довгастими смужками. Одягаємо їх на шпажки гармошкою. Для маринаду змішуємо соєвий соус з рослинним маслом, цукром, коріандром, подрібненим часником, сіллю. Поливаємо маринадом куряче філе, накриваємо і ставимо в холод на 2 годинки. Коли м'ясо промаринується, духовку нагріваємо до 200 градусів. Поміщаємо шашлички в рукав. Скріплюємо краю спеціальною кліпсою. Поміщаємо рукав на деко і готуємо близько півгодини.
Рецепт шашлика в духовці в рукаві
Інгредієнти: свинячий ошийок – 1 кг; приправа для шашлику; цибуля – 300 г; томати у власному соку – 350 г; сіль; перець. Приготування М'ясо нарізаємо шматочками. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Цибулю ріжемо на четвертинки і розбираємо по верствам. Додаємо його в м'ясо. Відправляємо туди ж помідори разом з соком. Гарненько перемішуємо і маринуємо близько години. Нанизуємо м'ясо з шматочками цибулі і помідорів на дерев'яні шпажки, поміщаємо їх у рукав. При цьому розміщувати їх потрібно в рядок, а не один на одного. Скріплюємо краю спеціальними кліпсами і відправляємо на 40 хвилин в добре прогріту духовку.
Шашлик зі свинини в духовці в рукаві
Інгредієнти: свинячий ошийок – 800 г; цибуля – 400 г; томатна паста – 80 г; перець; сіль; рослинне масло. Приготування Цибуля перетворюємо в кашку за допомогою м'ясорубки або блендера. А якщо немає під рукою ні того, ні іншого, то
підійде і дрібна терка. М'ясо ріжемо шматочками. Змішуємо цибульну масу з томатною пастою, додаємо перець і сіль. Добре розмішуємо і ставимо в отриманий маринад м'ясо. Добре розмішуємо і залишаємо на 8 годин. Після цього м'ясо нанизуємо на шпажки, збризкуємо рослинним маслом і покласти в рукав. Скріплюємо, робимо пару отворів на поверхні для виходу пари і запікаємо при 200 градусах близько 30 хвилин. А щоб шашлик в духовці в рукаві для запікання вийшов з запахом димку, шматочки м'яса можна чергувати з шматочками копченого сала. Тоді неповторний аромат забезпечений, і мало хто зможе відрізнити даний шашлик від того, що готують на мангалі.