Асортимент пісних других страв різноманітний, але для того, щоб повною мірою відкрити для себе це різноманітність, слід підійти до звичних інгредієнтів з вигадкою або згадати про давно забутих традиційних стравах. І тим і іншим ми плануємо зайнятися в цьому матеріалі.
Пісні вареники з вишнею
Вареники можуть стати одним з основних страв під час посту, оскільки існує широке безліч варіацій начинок для них. Ми звернемо увагу на солодку версію з вишнею у складі.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 255 г; рослинне масло - 35 мл; вода - 115 мл Для начинки:
вишні без кісточок - 430 г; цукор - 35 г; щіпка кориці; крохмаль - 10 р. Приготування Почніть з тіста, для якого всі компоненти зі списку з'єднують разом і добре вимішують. Після того, як тісто придбає гладкість, його залишають на расстойку приблизно на півгодини, щоб полегшити процес розкочування, а за цей час беруться за начинку.
Для начинки очищені вишні засипають сумішшю цукру і крохмалю. Останній покликаний поглинати всю зайву вологу і велика кількість виділяється плодами соку. Доповніть суміш дрібкою кориці і приступайте до розкочуванні і формування вареників, використовуючи будь-який бажаний спосіб. Коли вареники будуть сформованы, заготовте їх запас або відразу ж приступайте до відварювання.
Пісний плов з грибами в мультиварці
Пісні другі страви з грибами також користуються великою популярністю, але героєм нашої статті стане не звичайний плов з рису, а страва на основі пшона – помітно більш яскраве і доступне.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 180 г; печериці - 330 г; пшоно - 2 ст.; гілочки розмарину - 2 шт.; лист лавра - 1 шт.; куркума мелена - 1/4 ч. ложки; гарбуз - 170 р. Приготування Попередньо пшоно обполіскують і обшпарюють, щоб усунути можливу гіркоту. В розігрітій на «Випікання» чаші обсмажують скибочки грибів і гарбуза, приправляють все сіллю, куркумою, а потім додають крупу. Після перемішування до інгредієнтів слід додати лавр і розмарин, а потім залити 4 склянками води. Після додавання рідини, встановіть опцію «Каша» і готуйте все аж до звукового сигналу.
Пісні морквяні котлети з манкою
Другі страви в пісні дні повинні бути не тільки смачними, але і простими, а до того ж і не дорогими, як ці овочеві котлети з морквою і манкою.
Інгредієнти: варене пшоно - 2 ст.; морква - 390 г; манна крупа - 35 г; копчена паприка, насіння пажитника - 1 ч. ложка; мелений коріандр, куркума - по щіпці; щіпка сушеного чебрецю. Приготування Дрібно натріть моркву і змішати її з прянощами і пучкою солі. Додайте варене пшоно і манну крупу, ретельно перемішайте і залиште під плівкою на півгодини в прохолоді. Через деякий час маса буде охочіше збиратися разом, а тому це ідеальний час для того, щоб зліпити її в невеликі котлетки і підрум'янити.
Як приготувати пісне страву з квасолі на друге?
Квасоля чудово розварюється, перетворюючись в кремоподібну масу, яку можна подавати як гарнір або як ситне самостійне блюдо в компанії скибочки хліба. Для прискорення процесу приготування в хід найкраще
пускати консервовані боби.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 95 г; часник - 3 зубки; овочевий бульйон - 115 мл; крохмаль - 5 г; соєве молоко - 115 мл; гілочка розмарину; консервована квасоля - 980 р. Приготування Подрібнивши цибулю, припустіть його з часником і залийте все бульйоном. Коли бульйон закипить, а цибуля стане м'яким, додайте розведений у молоці крохмаль і розмарин. Слідом всипте квасоля і залиште її проваритися близько 10 хвилин, поки вона не стане густою і кремоподібній.