Замінити м'ясні котлети на час посту можна не менш смачними котлетами з сезонних овочів. Серед інших особливою доступністю відрізняється моркву. Пісні морквяні котлети виходять не тільки ніжним, з приємним солодкуватим смаком, але і яскравими, що ідеально в період міжсезоння з його похмурої погодою.
Пісні морквяні котлети – рецепт
Проблема будь-яких овочевих котлет полягає в тому, що без додавання яйця вони неохоче утримують форму. У цьому рецепті головним скріплюючим інгредієнтом стане нут, а разом з ним вівсяні пластівці і мелені насіння льону.
Інгредієнти: морква - 340 г; відварений нут - 230 г; ріпчаста цибуля - 55 г; тахін - 10 г; суміш спецій для плову - 1 ч. ложка; вівсяні пластівці - 35 г; мелений льон - 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати пісні морквяні котлети, залийте мелені лляні насіння парою столових ложок теплої води. Поки льон набирається вологою, морква збийте в блендері з відварною нутом і шматочками цибулі. Отриману суміш обсмажте протягом 10 хвилин, а після зняття з вогню, змішати зі спеціями, разбухшим льоном, тахін і вівсяними пластівцями. Отриману масу розділіть на порції рівного розміру і сформуйте з кожної котлетку, після чого приступайте до обжарке.
Пісні морквяні котлети в духовці
Інгредієнти: картопляні бульби - 240 г; морква - 230 г; сир тофу - 380 г; заморожений мікс з овочів - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 80 г; мелений кумін, корианадр - 2 ч. ложки; жменю нарізаної кінзи; хлібна паніровка - для обсипання. Приготування Відваріть картопляні бульби в мундирах і, очистивши їх, пюрируйте. Моркву натріть і змішайте з пюрированным картоплею, після чого додайте в суміш овочевий мікс (попередньо розморозивши його, зрозуміло), розкришений сир тофу і дрібно нарізану цибулю. Отриману масу доповніть ароматними прянощами, зеленню і сіллю, добре все перемішайте і сформуйте котлети в. Обваляйте кожну у крихті. Розташуйте котлети на листі і запікайте при 190 градусах 15 хвилин.
Пісні морквяні котлети з манкою – рецепт
Ще одним сполучною компонентом котлет може виступати манка. Ввібравши овочеві соки, вона розбухає і робить морквяну суміш в'язкою і легкої в формуванні.
Інгредієнти: морква - 480 м; каррі - 1 ч. ложки; манна крупа - 35 г; гарбуз - 95 г; соєвий соус - 25 мл; часник - 2 зубки; ріпчаста цибуля - 65 р. Приготування Очистивши гарбуз, цибулю та моркву, помістіть їх в чаші блендера і збийте. Доповніть всі часниковим пюре, каррі і соєвим соусом, після чого всипте манку і, перемішавши, залиште все на 20 хвилин. Отриману суміш розділіть на порції і сформуйте. Кожну з котлет підрум'яньте, після чого сервіруйте прямо гарячими.
Морквяно-капустяні котлети пісні
Моркву можна міксувати і з будь-якими іншими сезонними овочами, наприклад, з капустою. Якщо досить подрібнити капустяне листя, вони додадуть страві ледь відчутне текстурне різноманітність.
Інгредієнти: морква - 320 г; капуста - 115 г; ріпчаста цибуля - 85 м; консервована квасоля - 380 г; по гілочці розмарину і чебрецю; мелений кумін і каррі - по 1/2 ч. ложки; борошно - 75 р. Приготування Квасолею пюрируйте. Капусту дрібно порубаєте, а моркву натріть. Змішайте овочі з пюрированными бобовими, після чого додайте подрібнену цибулю, прянощі і нарізані трави. Доповніть суміш борошном, щоб котлетна маса не липла до рук під час формування. Налепив котлети, обсмажте їх і відразу ж сервіруйте.