Вернуться назад Распечатать

Пісні морквяні котлети

Пісні морквяні котлети
Замінити м'ясні котлети на час посту можна не менш смачними котлетами з сезонних овочів. Серед інших особливою доступністю відрізняється моркву. Пісні морквяні котлети виходять не тільки ніжним, з приємним солодкуватим смаком, але і яскравими, що ідеально в період міжсезоння з його похмурої погодою.

Пісні морквяні котлети – рецепт


Проблема будь-яких овочевих котлет полягає в тому, що без додавання яйця вони неохоче утримують форму. У цьому рецепті головним скріплюючим інгредієнтом стане нут, а разом з ним вівсяні пластівці і мелені насіння льону.
Інгредієнти:

  • морква - 340 г;

  • відварений нут - 230 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • тахін - 10 г;

  • суміш спецій для плову - 1 ч. ложка;

  • вівсяні пластівці - 35 г;

  • мелений льон - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пісні морквяні котлети, залийте мелені лляні насіння парою столових ложок теплої води. Поки льон набирається вологою, морква збийте в блендері з відварною нутом і шматочками цибулі. Отриману суміш обсмажте протягом 10 хвилин, а після зняття з вогню, змішати зі спеціями, разбухшим льоном, тахін і вівсяними пластівцями. Отриману масу розділіть на порції рівного розміру і сформуйте з кожної котлетку, після чого приступайте до обжарке.

    Пісні морквяні котлети в духовці


    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 240 г;

  • морква - 230 г;

  • сир тофу - 380 г;

  • заморожений мікс з овочів - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • мелений кумін, корианадр - 2 ч. ложки;

  • жменю нарізаної кінзи;

  • хлібна паніровка - для обсипання.


  • Приготування
    Відваріть картопляні бульби в мундирах і, очистивши їх, пюрируйте. Моркву натріть і змішайте з пюрированным картоплею, після чого додайте в суміш овочевий мікс (попередньо розморозивши його, зрозуміло), розкришений сир тофу і дрібно нарізану цибулю. Отриману масу доповніть ароматними прянощами, зеленню і сіллю, добре все перемішайте і сформуйте котлети в. Обваляйте кожну у крихті. Розташуйте котлети на листі і запікайте при 190 градусах 15 хвилин.

    Пісні морквяні котлети з манкою – рецепт


    Ще одним сполучною компонентом котлет може виступати манка. Ввібравши овочеві соки, вона розбухає і робить морквяну суміш в'язкою і легкої в формуванні.
    Інгредієнти:

  • морква - 480 м;

  • каррі - 1 ч. ложки;

  • манна крупа - 35 г;

  • гарбуз - 95 г;

  • соєвий соус - 25 мл;

  • часник - 2 зубки;

  • ріпчаста цибуля - 65 р.


  • Приготування
    Очистивши гарбуз, цибулю та моркву, помістіть їх в чаші блендера і збийте. Доповніть всі часниковим пюре, каррі і соєвим соусом, після чого всипте манку і, перемішавши, залиште все на 20 хвилин. Отриману суміш розділіть на порції і сформуйте. Кожну з котлет підрум'яньте, після чого сервіруйте прямо гарячими.

    Морквяно-капустяні котлети пісні


    Моркву можна міксувати і з будь-якими іншими сезонними овочами, наприклад, з капустою. Якщо досить подрібнити капустяне листя, вони додадуть страві ледь відчутне текстурне різноманітність.
    Інгредієнти:

  • морква - 320 г;

  • капуста - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;
  • Пісні морквяні котлети

  • консервована квасоля - 380 г;

  • по гілочці розмарину і чебрецю;

  • мелений кумін і каррі - по 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 75 р.


  • Приготування
    Квасолею пюрируйте. Капусту дрібно порубаєте, а моркву натріть. Змішайте овочі з пюрированными бобовими, після чого додайте подрібнену цибулю, прянощі і нарізані трави. Доповніть суміш борошном, щоб котлетна маса не липла до рук під час формування. Налепив котлети, обсмажте їх і відразу ж сервіруйте.