Вареники - дуже смачне і ситне блюдо української кухні. Як приготувати пісні вареники, читайте нижче
Пісні вареники з картоплею і грибами – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту пшеничне – 290 г; сіль; рафінована олія – 40 мл; вода – 190 мл Для начинки:
гриби сушені – 30 г; цибуля – 130 г; картопля – 500 г; сіль; перець. Приготування Просіваємо борошно, додаємо сіль, вливаємо олію і воду і вимішуємо тісто. Коли воно стане досить крутим, поміщаємо його на стіл і замішуємо руками хвилин 5 періодично подпыляя стіл борошном. Потім накриваємо його і даємо відпочити хвилин 40. Сухі гриби на півгодини замочуємо в окропі. Потім їх миємо і заливаємо процідженим грибним настоєм. Після закипання варимо близько півгодини. Потім виймаємо їх шумівкою. Відварюємо очищену картоплю, солимо і розминаємо в пюре. Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо його до рум'яності, додаємо нарізані грибочки, солимо, перчимо і готуємо хвилини 3. Отриману грибну додаємо зажарку в пюре і перемішуємо. Розкачуємо тісто тоненьким шаром, вирізаємо кружечки (зручно це зробити склянкою), на кожен кладемо начинку і скріплюємо краю. Варимо пісні вареники з картоплею і грибами хвилин 5 після спливання на поверхню.
Пісні вареники з вишнею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту пшеничне – 300 г; окріп – 250 мл; сода – 1/3 ч. ложки; сіль – 05 ч. ложки; олія – 50 мл Для начинки:
вишня з кісточками – 400 г; цукор. Приготування У попередньо просіяне борошно вливаємо олію, кладемо гашену соду, сіль, вливаємо окріп і вимішуємо мягенькое тісто. Стіл притрушиваем борошном, скачуємо з тіста джгут, ріжемо його на шматочки, руками перетворюємо їх у коржі. У центр кладемо кілька вишеньок і посипаємо їх цукром. Акуратно защипуємо краю. Вареники з вишнями можна просто відварити в каструлі з киплячою водою хвилин 5 після спливання їх на поверхню, а ще краще приготувати їх на пару. Якщо немає спеціальної пароварки - не біда. Досить обв'язати каструлю марлею, викласти на неї наші варенички і готувати над киплячою водою хвилин 15. Потім викладаємо їх на блюдо і притрушиваем цукром.
Пісні вареники з гарбузом
Інгредієнти: Для тіста:
житнє борошно – 400 г; олія оливкова – 4 ст. ложки; гарбуз – 300 г; вода – 100 мл; цибуля – 100 г; сіль; чорний перець; мускатний горіх. Для соусу:
цибуля – 230 г; гарбуз – 130 г; апельсиновий сік – 50 мл; часник – 3 зубчики; пісок цукровий – 10 г; помідори – 1 шт.; сіль; зелень. Приготування У борошно кладемо сіль, вливаємо олію і поступово вливаємо воду, вимішуючи тісто до еластичного стану. Для начинки гарбуз і цибулю подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, додаємо сіль, спеції і добре розмішуємо. Розкачуємо тісто Тоненько, склянкою вирізаємо кружечки, кладемо в центр приблизно половину чайної ложки начинки і скріплюємо краю. Варимо вареники на пару 15 хвилин. Для соусу цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо до рум'яності. Гарбуз дрібненько ріжемо і відправляємо на сковороду і подрумяненному луку. Потім додаємо подрібнений часник, тертий на тертці помідори й тушкуємо хвилини 3. Туди ж додаємо
свіжовичавлений апельсиновий сік і тушкуємо ще хвилин 5. Готові пісні вареники поллємо приготованим соусом.
Також можна приготувати пісні вареники з капустою. Для цього за основу беремо будь-який з перерахованих вище рецептів приготування тіста. А для начинки подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх до рум'яності, додаємо нашатковану капусту тоненько і тушкуємо до готовності. Практично в кінці додаємо за смаком томатну пасту, розмішати у воді, солимо, сахарим трохи, перчимо і розмішуємо. Коли отримана начинка трохи охолоне, кладемо її в серединку заготовок з тіста і ліпимо вареники. Готувати їх, як і інші можна просто в каструлі, але краще, звичайно, використовувати пароварку.