Звичайно, будь-які напівфабрикати можна купити в магазині – у супермаркетах повно вареників, котлет, пельменів на будь-який смак. Але хіба вони можуть зрівнятися за смаком з справжніми домашніми продуктами? Звичайно, немає. Крім того, коли страва приготовлена своїми руками, можна бути точно впевненим у якості та свіжості. Як приготувати смачні пельмені в домашніх умовах, читайте нижче.
Пельмені домашні дуже смачні – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
просеянная борошно пшеничне – 500 г; масло рослинне – 40 мл; коров'яче молоко – 70 мл; газована вода – 130 мл; куряче яйце – 1 шт.; сіль – 10 р. Для фаршу:
філе куряче – 400 г; сіль; перець; цибуля – 150 р. Приготування Попередньо просіяне борошно змішуємо з сіллю. Вливаємо газовану воду, попередньо збите яйце і молоко. Вимішуємо тісто, вливши в нього масло. Якщо тісто виходить дуже тугим, то вливаємо трохи газованої води. Знову вимішуємо, загорнути у харчову плівку і на 15 години залишаємо на столі. Після цього тісто стане дуже мягеньким і приємним на дотик.
Тепер розповімо, як приготувати смачний фарш для пельменів. Отже, куряче філе разом з цибулею подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, за смаком додаємо сіль, перець і добре вимішуємо. Тісто ділимо на 4 шматочки. Один з них розкачуємо, а решта поки знову прибираємо в пакетик, щоб не обвітрювалися.
Отже, тоненько розкачуємо тісто, вирізаємо кружечки за допомогою стопки або будь-якого іншого пристосування. У серединку кожної заготовки кладемо трохи начинки. Скріплюємо, в результаті чого вийде справжній вареник. А от щоб надати йому форму пельменя беремо краю і з'єднуємо їх разом. Варимо готові пельмені в підсоленій воді після спливання хвилин 7-10.
Рецепт смачних домашніх пельменів на кефірі
Інгредієнти: кефір – 500 мл; цукор – 30 г; борошно – 500 г; харчова сода – 5 г; олія рослинна – 3 ст. ложки; м'ясний фарш - 500 г; перець; сіль; цибуля – 200 г; сало – 100 р. Приготування Спочатку дізнаємося, як приготувати смачне тісто для пельменів - кефір з'єднуємо з сіллю, содою і цукром. Потім висипаємо просіяне борошно і вимішуємо, практично в кінці підливаючи олію. Готове тісто приблизно на годину прибираємо в холодильник. Для начинки подрібнену цибулю змішуємо з фаршем, туди ж додаємо перемелене сало, перчимо, солимо і добре вимішуємо. Розкачуємо готове тісто в пласт, вирізаємо кружечки, кладемо в центр близько чайної ложки фаршу і скріплюємо краю. Кидаємо готові пельмені в киплячу підсолену воду і варимо близько 10 хвилин. Подаємо домашні пельмені до столу зі сметанкою.